Zapečené těstoviny (gnocchi) s kuřecím masem a hlívou ústřičnou

Jemné gnocchi s kuřecím masem, zdraví prospěšnou hlívou ústřičnou, kukuřičkou, jemně pikantním kari a navrch dozlatova upečená táhnoucí se gouda - jeden z našich nejoblíbenějších obědů! Mňam! :) Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 20.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Zapečené těstoviny (gnocchi) s kuřecím masem a hlívou ústřičnou

Suroviny

2 balenígnocchi
400 gkuřecích prsou
300 ghlívy ústřičné
1 plechovkakukuřice
1 kelímek33 % smetany
špetkakari
sůl, pepř podle chuti
200 gsýru gouda

Postup přípravy

  1. Dáme si vařit vodu na gnocchi.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky a opečeme na pánvi. Jakmile je maso opečené, přidáme pokrájenou hlívu a kukuřici a chvíli společně restujeme.
  3. Přidáme kari koření, sůl a pepř a zalijeme smetanou. Dáme vařit gnocchi. Uvařené gnocchi smícháme v zapékací misce se směsí z pánve.
  4. Hustě zasypeme sýrem a dáme zapéct na 200 °C do trouby.
  5. Zlatavé gnocchi podáváme ihned. Můžeme posypat nasekanou pažitkou.