Zapečené těstoviny s bešamelem

Těstoviny zařazuji mezi nejoblíbenější, i po zapečení byly dokonale vláčné. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 28.5.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Zapečené těstoviny s bešamelem

Suroviny

500 gtěstovin
150 gžampionů
150 gšunky
200 gkuřecích prsou
1 lmléka
1 dlsmetany
80 ghladké mouky
80 gmásla
1 kscibule
1 PLoleje
200 ggoudy
dle chutisůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso a orestujeme. Přidáme šunku a žampiony, osolíme a opepříme. Chvíli restujeme a pak přidáme k těstovinám.
  3. Uděláme si bešamel. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a chvíli restujeme. Pak zalijeme studeným mlékem a přivedeme k varu. Stále mícháme, až bešamel mírně zhoustne. Přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek a nalijeme na těstoviny.
  4. Posypeme nastrouhanou goudou a zapečeme při 200 °C dozlatova.