Zapečené zelí s bramborami a slaninkou

Recept ze Slezské kuchyně. Skvělá příloha k masu nebo jen tak jako hlavní jídlo, které je chutné a ne příliš drahé.

Přidal:admin, 4.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečené zelí s bramborami a slaninkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 gbrambory
500 gzelí
1 kscibule
250 guzená slanina
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme je uvařit do osolené vody. Uvařené zbavíme vody a protlačíme na kaši. Brambory musí být čerstvé, nesmí být z druhého dne.
  2. Cibuli si nakrájíme na drobno, slaninu také a spolu na pánvi osmahneme.
  3. Zelí si dáme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kmín, vodu a podusíme do měkka.
  4. Následně smícháme zelí s bramborami a osmaženou cibulkou a slaninou.
  5. Tuto směs navrstvíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme při teplotě 150 stupňů do zlata.
  6. Podáváme k masu nebo se sklenicí kyselého mléka. Dobrou chuť!

Zdroj: Zcukrempudrem