Zapečený květák s parmazánem a česnekem

Nechce se Vám obalovat a smažit květák? Vyzkoušejte tuto vylepšenou variantu hlavního jídla. Jednoduché, rychle připravené a hlavně málo pracné jídlo.

Přidal:admin, 28.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečený květák s parmazánem a česnekem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 ksstředně velký květák
3 lžíceolivový olej
1 stroužekčesnek
2 lžícejemně nastrouhaný parmezán
1 lžičkačervená mletá paprika
sůl

Postup přípravy

  1. Celý květák vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a chvíli ho vaříme. Poloměkký ho vyjmeme a necháme okapat, případně ho osušíme papírovým ubrouskem.
  2. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem a celý květák potřeme česnekovým olejem - použijeme štětec, sprej nebo jen tak rukou. Posypeme ho jemně strouhaným parmazánem, solí a mletou červenou paprikou /můžeme použít i chilli koření v mlýnku, případně jiné koření dle chuti/.
  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud květák nechytí krásnou zlatou barvu.
  4. Před podáváním nakrájíme na plátky. Skvělé lehké a jednoduché jídlo. Dobrou chuť!

Zdroj: Everydaydishes