Zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré

Jednoduché jídlo - zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré. Jídlo je vhodné i pro vegetariány, jen třeba samozřejmě vynechat prosciutto. Omáčka se mi vydařila na jedničku s hvězdičkou, určitě nevynechávejte hnědý cukr. Dodá omáčce tu správnou chuť a zase není ho až tak mnoho, aby vám věděl dělat výčitky. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 23.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečený lilek s ricottou a rajčatovým pyré

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 kslilek
250 gtenké plátky prosciutto
250 gricotta
1/2 šálkuparmezán
pepř
sůl
olivový olej
oregano
Omáčka:
1 plechovka rajčatové pyré
3 cmrajčatová pasta
1 lžíceoregano
1/2 lžícehnědý cukr
1 stroužekčesnek
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Na krájení použijte ostrý nůž.
  2. Plátky položíme na pracovní desku a z obou stran potřeme olejem. Osolíme a opepříme, vložíme na pánev nebo na gril a opečeme z obou stran.
  3. Ricottu a parmezán smícháme v misce, přidáme koření podle chuti.
  4. V menším hrnci ohřejeme rajčatové pyré, přidáme pastu, prolisovaný česnek, hnědý cukr, oregano a sůl. Důkladně promícháme a přivedeme k varu.
  5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, připravíme si plech na pečení nebo formu a vymažeme olejem. Na každý plátek položíme šunku, potřeme sýrovou náplní a srolujeme.
  6. Položíme do formy a polijeme připravenou omáčkou. Pečeme cca 20 minut. Dobrou chuť!