Zapékaná brokolice s mletým masem

Výborný oběd pro milovníky brokolice. Bez mletého masa je to skvělá volba i pro vegetariány - je možnost maso nahradit například sójou nebo jinou zeleninou. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 9.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapékaná brokolice s mletým masem

Suroviny

Budeme potřebovat:
900 gčerstvá brokolice
500 gmleté maso
1 kscibule
3 lžíceolej
150 grýže
400 gzakysaná smetana
50 gstrouhaný tvrdý sýr
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 25 cm. Dno potřeme olejem.
  2. Brokolici si očistíme, umyjeme a nakrájíme na růžičky. Vložíme do osolené vody a uvaříme do poloměkka.
  3. Cibuli si nakrájíme na jemno a na rozpáleném oleji ji osmažíme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme do měkka.
  4. Rýži si uvaříme a následně zamícháme k masu.
  5. Na dno formy si naskládáme brokolici, navrstvíme mleté masíčko s rýží a znovu naskládáme brokolici. Vrch polijeme zakysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40-50 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab