Zapékaná cuketa s hovězím masem a rajčaty

Vynikající zapékaná cuketa s hovězím nebo vepřovým mletým masem a rajčaty. Na vrchu rozpuštěný tvrdý sýr.

Přidal:admin, 13.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapékaná cuketa s hovězím masem a rajčaty

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksmenší cuketa
400 gmleté hovězí nebo vepřové maso
3 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
8 ksrajče
100 gtvrdý sýr
4 ksvecje
150 gzakysaná smetana
sůl, červená mletá paprika, slunečnicový olej

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak.
  2. Cuketu nastrouháme na jemnějším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí šťávu a přecedíme ji. Rajčata nakrájíme na plátky a vajíčka v misce utřeme vidličkou spolu se zakysanou smetanou.
  3. Připravíme si formu na pečení, vymažeme ji olejem a na dno navrstvíme 1/2 cukety. Poklademe plátky rajčat, maso, vajíčko se zakysanou smetanou a nakonec druhou polovinu cukety. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk