Zapékaná zelenina po provensálsky

Zapékaná zelenina se sýrem, česnekem a bylinkami podle vlastní chuti. Výborná delikatesa.

Přidal:admin, 26.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Zapékaná zelenina po provensálsky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kscuketa
1 kslilek
4 ksrajčata
100 gtvrdého sýru
6 stroužkučesneku
2 snítkyčerstvé bazalky
1 dclolivového oleje
špetkasoli
špetkamletého černého koření

Postup přípravy

  1. Cuketu, rajčata a lilek umyjeme a nakrájime na plátky. Pokud je zelenina mladá, můžeme slupky ponechat, když je už zralejší, slupky oloupeme. Plátky zeleniny pravidelně naskládame do pekáče. Posolíme a opepříme podle chuti.
  2. Sýr nakrájíme na plátky. Kousek sýra necháme na strouhání na závěr. Střídavě ukládáme mezi plátky cukety, rajčat a lilku. 4 stroužky česneku taky nakrájíme na tenké plátky a ukládáme mezi zeleninu se sýr. Pokapeme olejem.
  3. Připravíme si zálivku. Olivový olej smícháme se zbylým česnekem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou bazalkou.
  4. Dáme péct do trouby, dokud není zelenina upečená do zlatova. Posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct ještě na 3 minuty.
  5. Můžeme posypat čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk