Zapékané plněné brambory se zeleninovým salátem

Zapékané plněné brambory se zeleninovým salátem. Autor receptu: Katarína

Přidal:Katarína Benková, 7.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Zapékané plněné brambory se zeleninovým salátem

Suroviny

Budeme potřebovat:
brambory
brynza
cibule
slanina
Salát:
rajče
okurka
jarní cibule
kukuřice
tofu, nebo jiný sýr
olivový olej
sůl
koření
ocet

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce. (Pokud nevaříme mladé brambory, musíme je i oloupat). Když vychladnou překrojíme je na polovinu a lžící vyjmeme střed.
  2. Na rozpálené pánvi osmahneme cibulku a nakrájenou slaninu. Promícháme s brynzou a naplníme připravené brambory.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě (cca 180 ° C-200 ° C), dokud nezhnědnou.
  4. Podáváme ze zeleninovým salátem. Všechny suroviny nakrájíme na kostičky a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme olej a polévkovou lžíci octa.