Zapékaný karfiol se šunkou a sýrem

Zapékaný květák se šunkou a dresinkem ze zakysané smetany. Autor: Majka0407

Přidal:Majka0407, 10.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zapékaný karfiol se šunkou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
květák
šunka
zakysaná smetana
vajíčka
hladká mouka
sůl
pepř
mletá červená paprika
majoránka
kmín
sýr na strouhání
máslo

Postup přípravy

  1. Připravíme si zapékací misku, kterou důkladně vymažeme máslem.
  2. Květák nakrájíme na růžičky a uvaříme ho v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák přecedíme a uložíme ho do zapékací misky.
  3. Navrstvíme šunku, kterou jsme nakrájeli na nudle a připravíme si zálivku.
  4. Zakysanou smetanu důkladně utřeme s vajíčky, moukou a kořením podle chuti. Zalijeme celý květák a dáme zapéct do trouby při teplotě 180 stupňů do zlata. Těsně před koncem pečení nastrouháme na vrch sýr a necháme ještě chvíli zapéct. Dobrou chuť!