Závitek z vepřového karé

Závitek z vepřového karé. Inspirace na zítřejší oběd nebo večeři.

Přidal:rebeka, 23.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Závitek z vepřového karé

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 plátkyvepřového karé /kotleta bez kosti/
2 lžícedijonské hořčice
kousekčerstvé kapie
1 kskyselá okurka
200 ganglické slaniny
150 gmleté vepřové plece
panák12% smetany na vaření
1 stroužekčesneku
1 lžičkamajoránky a oregana
1 kscibule
2 lžícesádla
plátekmásla
1 lžičkasolamylu
300 mlvývaru nebo vody na podlití
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Plátky vhodné na závitky naklepeme v mikrotenovém sáčku natenko, ale opatrně, abychom neutvořili otvor v mase.
  2. Mletou plec osolíme, opepříme, přidáme drcenou majoránku a oregano, a vymícháme společně se smetanou. Necháme cca 2 hodiny v chladu.
  3. Naklepané plátky z obou stran osolíme, opepříme a zjedné strany potřeme dijonskou hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny. Tu, co nám zbyde, nakrájíme na kostičky. Rovněž tak kapii a okurku. toto vše přidáme do uležeého mletého maso a promícháme.
  4. Rozložíme na anglickou slaninu a utvoříme závitky. Sepneme sponou nebo zavážeme motouzem, případn si vypomůžeme párátky. Na rozpáleném sádle zprudka závitky ze všech stran orestujeme. dložíme na talíř a ve výpeku osmahneme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět závitky, podlejeme vývarem nebo vodou do 2/3 masa a pod pokličkou /nebo v tlakovém hrnci/ dusíme doměkka.
  5. Během dušení podle potřeby doléváme vodu nebo vývar. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme párátek, spon apod. Do šťávy přidáme solymyl rozmíchaný v trošce vody a chvilu necháme provařit. Pak přes jemné sítko přecedíme, necháme znovu zevřít a přidám kousek másla. Přidáme závitky a prohřejeme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)