NejRecept.cz Maso Vepřové maso Závitek z vepřového karé
Závitek z vepřového karé
Recept Závitek z vepřového karé
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   23.10.2015

Závitek z vepřového karé

Závitek z vepřového karé. Inspirace na zítřejší oběd nebo večeři.

Suroviny

Budeme potřebovat:

2 plátky
vepřového karé /kotleta bez kosti/
2 lžíce
dijonské hořčice
kousek
čerstvé kapie
1 ks
kyselá okurka
200 g
anglické slaniny
150 g
mleté vepřové plece
panák
12% smetany na vaření
1 stroužek
česneku
1 lžička
majoránky a oregana
1 ks
cibule
2 lžíce
sádla
plátek
másla
1 lžička
solamylu
300 ml
vývaru nebo vody na podlití
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátky vhodné na závitky naklepeme v mikrotenovém sáčku natenko, ale opatrně, abychom neutvořili otvor v mase.
  2. Mletou plec osolíme, opepříme, přidáme drcenou majoránku a oregano, a vymícháme společně se smetanou. Necháme cca 2 hodiny v chladu.
  3. Naklepané plátky z obou stran osolíme, opepříme a zjedné strany potřeme dijonskou hořčicí. Poklademe plátky anglické slaniny. Tu, co nám zbyde, nakrájíme na kostičky. Rovněž tak kapii a okurku. toto vše přidáme do uležeého mletého maso a promícháme.
  4. Rozložíme na anglickou slaninu a utvoříme závitky. Sepneme sponou nebo zavážeme motouzem, případn si vypomůžeme párátky. Na rozpáleném sádle zprudka závitky ze všech stran orestujeme. dložíme na talíř a ve výpeku osmahneme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět závitky, podlejeme vývarem nebo vodou do 2/3 masa a pod pokličkou /nebo v tlakovém hrnci/ dusíme doměkka.
  5. Během dušení podle potřeby doléváme vodu nebo vývar. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme párátek, spon apod. Do šťávy přidáme solymyl rozmíchaný v trošce vody a chvilu necháme provařit. Pak přes jemné sítko přecedíme, necháme znovu zevřít a přidám kousek másla. Přidáme závitky a prohřejeme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář