Zázrak z kvalitní čokolády

Kvalitní čokoláda (70 a více %) dokáže udělat s koláčem divy. Vynikající čokoládové řezy.

Přidal:Gaštanka, 5.7.2015
Kategorie: Moučníky
Zázrak z kvalitní čokolády

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
100 gkr. cukr
200 gmáslo
100 ghořká čokoláda
4 lžícepolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
500 mlsmetana ke šlehání
200 ghořká čokoláda
1 lžícekr. cukr

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 20 x 35 cm a vyložíme ho papírem na pečení.
  2. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme rozpuštěné máslo a čokoládu. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  4. Čokoládu rozpustíme spolu s cukrem na mírném ohni za stálého míchání a odstavíme. Smetanu mírně ohřejeme a za stálého míchání přidáme rozpuštěnou čokoládu s cukrem. Důkladně spojíme a nalijeme na těsto. Používáme vyšší plech.
  5. Odložíme do chladničky ztuhnout a nakrájíme na úhledné řezy. Smetana s čokoládou ztuhne, pokud ne - pak jste ji převařili a ne ohřáli.