Zázvorové buchtičky /perníčky/ s polevou

Vynikající zázvorové buchtičky s cukrovou polevou, kterým neodoláte. Jemná skořicová chuť vás naladí na podzim. :)

Přidal:admin, 29.9.2015
Kategorie: Moučníky
Zázvorové buchtičky /perníčky/ s polevou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 šálekcelozrnná mouka
3/4 lyžičkyprášek do pečiva
1/4 lžíčkyjedlá soda
1 lžičkaskořice
1/2 lžičkyzázvor (čerstvě nastrouhaný)
špetkahřebíček
1/4 lžičky sůl
1/4 šálkuhnědý cukr
1 ksvejce
1/4 šálkujablečné pyré (dětská výživa)
1 lžícemléko
2 lžícerozpuštené máslo
Glazúra:
2 lžícejavorový sirup
2 lžícemléko
2 lžícemáslo
1/2 šálkumoučkový cukr
1/4 šálkuhnedý cukr

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 175 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem.
  2. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, zázvor, hřebíček, sůl a hnědý cukr.
  3. Přidáme vajíčka, dětskou výživu nebo rozmixované jablka na kaši, mléko a máslo.
  4. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky ztuhnout.
  5. Z těsta oddělujeme menší části, ze kterých vytvarujeme kuličku a uložíme ji na plech (můžeme použít i plech na muffiny) a pečeme cca 7-8 minut.
  6. Glazura:
    V malé pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a na mírném plameni ho přivedeme do varu. Chvíli povaříme (cca 2 minuty), dáváme pozor, aby máslo neshořelo a přidáme 1 lžíci mléka a javorový sirup. Opět přivedeme do varu. Přidáme moučkového cukru a důkladně promícháme. Přidáme druhú lžíci mléka a spojíme. Pokud máte polevu příliš tuhou, znovu přidejte trochu mléka a nechte přejít varem.
  7. Upečené buchtičky polijte připravenou glazurou a můžete podávat.