Zdravější chipsy z trouby

Zkoušeli jste si doma připravit domácí chipsy? Smažit jejich v oleji není bůh ví co pro Vaše zdraví. Zde je i zdravější varianta, jak si udělat křupavé chipsy a nemít z nich výčitky svědomí.

Přidal:admin, 25.10.2014
Kategorie: Chuťovky
Zdravější chipsy z trouby

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksvelké brambory
2 lžíceolivový olej
šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si plech na pečení, který si vyložíme papírem na pečení.
  2. Brambory si oloupeme a na struhadle si je nakrájíme na tenké plátky. Vložíme si je do misky, přidáme olej, sůl a pepř. Nakonec pokapeme šťávou z citronu a promícháme.
  3. Poklademe je na plech tak, aby se nepřekrývaly a dáme je do trouby na 10 minut.
  4. Konzumujeme okamžitě čerstvé - křupavé. Po čase změknou a nebudou tak chutné. Dobrou chuť!