Zdravější varianta oblíbené pizzy

Klasická pizza je velmi oblíbená nejen mezi dětmi, dospělými, ale dokonce i mezi starší generací. Těsto potřené rajčatovou omáčkou, posypané strouhaným sýrem a různými ingrediencemi podle vlastní chuti.

Přidal:admin, 6.3.2015
Kategorie: Moučníky, Hlavní jídla
Zdravější varianta oblíbené pizzy

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksbílky
2 ksvejce
100 gsýr s nízkým obsahem tuku
1/2 bal.prášek do pečiva
100 govesné vločky
1 lžičkalněná semínka
špetkasůl
rajčatová omáčka
strouhaný sýr
šunka s vysokým podílem masa

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky a lněná semínka pomocí mixéru rozmixujeme na mouku.
  2. Následně přidáme rozšlehaná vajíčka a vaječné bílky, špetku soli, 1/2 bal. prášku do pečiva a sýr s nízkým obsahem tuku (např. měkký tvaroh). Zpracujeme hladké těsto a necháme ho odstát cca 10 minut.
  3. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme papírem.
  4. Na papír uložíme těsto, které pečeme cca 20 minut. Po uplynutí doby těsto vyjmeme z trouby, potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou. Dáme zpět do trouby a necháme připéct. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika