Žebrácké langoše

Tyto langoše jsou nejlepší na světě, těsto lehké, jsou dobré i studené. Autor: Akeber

Přidal:Akeber, 12.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Žebrácké langoše

Suroviny

1 kghladké mouky
10 gsušeného droždí
1 lžícesoli
0,5 lteplé vody
olej na smažení
česnek na potření

Postup přípravy

  1. Do mouky vsypeme droždí. Přidáme sůl, promícháme.
    Přilijeme teplou vodu. Vypracujeme těsto a dáme kynout na teplé místo.
  2. Když je těsto vykynuté dáme si ho na pomoučený vál nebo podložku.
  3. Těsto si rozkrájíme na stejné díly a vytvoříme bochníky, které ponecháme ještě kynout.
  4. Olej si dáme na pánev a necháme ho řádně nahřát, oleje by mělo být tolik aby langoš plaval.
  5. Těsto neválečkovat! Langoše uchopíme do ruky a několikrát natáhneme do tvaru kruhu.
  6. Dáme smažit na rozpálený olej po čase obrátíme.
  7. Do poháru si dáme 0,5 dl převařené vody do toho protlačíme česnek.
  8. Jakmile placku vybereme natřeme ho s tímto česnekem a osolíme. Podáváme ze sýrem, kečupem, zakysanou smetanou, tatarkou, ...

Můj blog: Recepty akeber