NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Želatinová velikonoční vajíčka
Želatinová velikonoční vajíčka
Recept Želatinová velikonoční vajíčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   7.3.2016

Želatinová velikonoční vajíčka

Už dávno jsem chtěla vyzkoušet tyto želatinová vajíčka. Velmi dobře vypadají a chuťově musím říci, že byly výborné. Autor: Adkas

Suroviny
300 ml
okurkové šťávy
100 ml
voda
3 lžičky
želatina v prášku
1 lžička
kr. cukr
sůl
šunka
zelenina
vařené vejce
nakládaná kapie
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka na širším konci naklepeme a snažíme se dostat z nich ven jejich obsah. Dobré opláchneme teplou vodou a necháme osušit. Želatinu dáme nabobtnat ve vodě a okurkové šťávě s cukrem a solí. Ohřejeme, aby se rozpustila a necháme mírně vychladnout. Je třeba stále přečíst návod na obalu, každá želatina je jiná, proto poměr vody nebo šťávy třeba přizpůsobit konkrétní želatině.
  2. Kapii, šunku pokrájíme na drobné kousky.
  3. Můžeme vrstvit přes malou dírku do skořápky od vajíčka tak jak chceme, aby vypadaly. Po každé vrstvě zalijeme 2-3 lžičkami želatinové hmoty a nakonec vajíčka položíme do skleniček nebo do formy na vajíčka, ve které kupujete vajíčka z obchodu a šup do chladničky.
  4. Pokud se vám nechce plnit vajíčkové skořápky, můžete použít i formičky.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář