Želatinová velikonoční vajíčka

Už dávno jsem chtěla vyzkoušet tyto želatinová vajíčka. Velmi dobře vypadají a chuťově musím říci, že byly výborné. Autor: Adkas

Přidal:adkas, 7.3.2016
Kategorie: Velikonoce, Chuťovky
Želatinová velikonoční vajíčka

Suroviny

300 mlokurkové šťávy
100 mlvoda
3 lžičkyželatina v prášku
1 lžičkakr. cukr
sůl
šunka
zelenina
vařené vejce
nakládaná kapie
petrželka

Postup přípravy

  1. Vajíčka na širším konci naklepeme a snažíme se dostat z nich ven jejich obsah. Dobré opláchneme teplou vodou a necháme osušit. Želatinu dáme nabobtnat ve vodě a okurkové šťávě s cukrem a solí. Ohřejeme, aby se rozpustila a necháme mírně vychladnout. Je třeba stále přečíst návod na obalu, každá želatina je jiná, proto poměr vody nebo šťávy třeba přizpůsobit konkrétní želatině.
  2. Kapii, šunku pokrájíme na drobné kousky.
  3. Můžeme vrstvit přes malou dírku do skořápky od vajíčka tak jak chceme, aby vypadaly. Po každé vrstvě zalijeme 2-3 lžičkami želatinové hmoty a nakonec vajíčka položíme do skleniček nebo do formy na vajíčka, ve které kupujete vajíčka z obchodu a šup do chladničky.
  4. Pokud se vám nechce plnit vajíčkové skořápky, můžete použít i formičky.

Můj blog: Adkas-tastyfood