Zeleninová polévka s kukuřičnými knedlíky

Velmi chutná, bramborovo-zeleninová polévka s příchutí zázvoru. Speciální chuť dodají kukuřičné knedlíčky, které jsou neoddelitelnou součástí této polévky.

Přidal:admin, 20.11.2014
Kategorie: Polévky
Zeleninová polévka s kukuřičnými knedlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksvětší brambory
1 ksvětší mrkev
1 kscibule
1/2 kspetržel
2 ksrajče
2-3 cmkořen zázvoru
50 gslanina
2 stroužkyčesnek
sůl
koření
Knedlíčky:
50 gkukuřičná mouka
50 ghladká mouka
100 gzakysaná smetana
1 ksvejce
1 lžíceolivový olej
sůl
petrželka

Postup přípravy

  1. Brambory, mrkev, cibuli, rajče a petržel si nakrájíme na malé kostičky.
  2. Nejdříve si dáme sevřít vodu na ohni, přidáme brambory a uvaříme je.
  3. Slaninu si na jemno nakrájíme, lehce orestujeme na pánvi se strouhaným zázvorem a na jemno nasekaným česnekem, přidáme cibulku, mrkev a petržel. Vše spolu orestujeme. Když máme směs orestovanou, přidáme rajče bez slupky. (Zbavili jsme ji slupky ponořením do horké vody).
  4. Připravíme si těsto na knedlíčky. Oba druhy mouky si smícháme v misce, přidáme rozšlehané vajíčko se zakysanou smetanou, osolíme, přidáme olivový olej a petrželku. Důkladně mícháme, dokud nevznikne homogenní lepicí hmota (hustší hmota jako na palačinky).
  5. Když máme brambory uvařené, přidáváme hmotu na knedlíčky a to takovým způsobem, že pomocí lžíce si vytváříme knedlíčky (máme 2 lžíce, kterými si nabíráme těsto a házíme do vody). Kdo má rád malé knedlíčky, používá čajové lžičky.
  6. Po tom, jak všechny knedlíčky vyplavou na povrch, přidáváme do hrnce osmahnutú zeleninu. Opepříme a osolíme podle chuti.
  7. Polévku podáváme posypanou čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!