Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Zeleninové karbanátky a smetanové brambory. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 14.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zeleninové karbanátky a smetanové brambory

Suroviny

Karbanátky:
1 kscibule
2 str.čeneku
1 ksmrkev
1 kousekřapíkatého celeru
dle chutisůl a pepř
2 hrstičerstvý baby špenát
1 lžícesolamylu
3 lžícekukuřičné mouky
dle potřebykukuřičná strouhanka na obalení
Smetanové brambory:
dle potřebyuvařené brambory
kousekmásla
1/2 bal.smetany
dle chutisůl a pepř
dle chutipažitka

Postup přípravy

  1. Na cibuli spolu s česnekem orestujeme nastrouhanou mrkev, řapík celeru, osolíme, opepříme a přidáme čerstvý baby špenát, ještě chvíli podusíme a přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  2. Pak přidáme solamyl a kukuřičnou mouku, rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a pečeme v troubě nasucho a nebo na pánvi na oleji.
  3. Šťouchané smetanové brambory
    Do uvařených brambor dáme pažitku, smetanu, máslo a rozšťoucháme, podle potřeby dochutíme solí a kdo má rád, přidá pepř.