Zeleninové kuřecí soté s dýňovými hranolky

Zeleninové kuřecí soté s dýňovými hranolky. Autor: Wiwuska

Přidal:wiwuska, 10.3.2016
Kategorie: Fitness, Hlavní jídla
Zeleninové kuřecí soté s dýňovými hranolky

Suroviny

500 gkuřecí prsa
1 kscibule
kokosový olej
sůl, mletý pepř
1 lžícesojová omáčka
zelenina podle chuti (mkrva, hrášek, kukuřice, brokolice ....)
1 ksdýně
grilovací koření

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, na kokosovém oleji osmahneme cibuli až zesklovatí, pak přidat kuřecí prsa, aby se maso zatáhlo do bílá, přidat sůl, mletý bílý/černý pepř, sojovou omáčku, podlít vodou, přidat zeleninu podle volby a dusit doměkka.
  2. Hranolky: dýni oloupat, vydlabat střed se semínky, nakrájet na hranolky, šup na plech s pečícím papírem, přelít oliv. olejem, po 15 min. pečení na 180 st. otočit hranolky na druhou stranu, péct 15 min, pak posypat grilováním kořením a ještě péct 5 min.