Zeleninové listové košíčky

Je to pouze experiment, který všem moc chutnal :-) Do směsi si každý může dát zeleninu podle vlastní chuti a pokud může, klidně místo tofu použít jakýkoliv sýr. Autor: remcula

Přidal:remcula, 23.6.2016
Kategorie: Chuťovky, Silvester a Nový rok, Zdravé recepty
Zeleninové listové košíčky

Suroviny

1/4 balíčkulistového těsta
Na náplň:
4 kusysušených rajčat v oleji
1 kuszelené cibulky
4 stroužkyčesnek
1/2 kusucuketa i se slupkou
1 lžičkačili pasta, nebo paprička
1 lžícekečup
1/4 kostkytofu

Postup přípravy

  1. 1/4 balíčku listového těsta rozválíme do obdélníku tak, abychom vykrojili 4 čtverce tak 10x10 cm. Zapékací misky malinko vymažeme olejem a vložíme do nich čtverce listového těsta.
  2. Do pánve nalijeme asi 1 lžíci oleje a na něm orestujeme zelenou cibulku. Po chvilce přidáme na nudličky nakrájená sušená rajčata, na plátky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhanou cuketu, čili pastu, nebo papričku a vše společně dusíme tak 5 minut. Nakonec směs osolíme a přidáme kečup. Směs ještě prohřejeme s kečupem a odstraníme ze zdroje tepla.
  3. Částečně vychlazenou zeleninovou směs naložíme do zapékacích misek a můžeme posypat uzeným tofu.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut.