NejRecept.cz Část dne Oběd Zeleninové sabdží
Zeleninové sabdží
Recept Zeleninové sabdží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   20.7.2017

Zeleninové sabdží

Během těchto horkých dnů se mi moc nechce trávit hodně času v kuchyni a řeknu vám pravdu nechce se mi ani moc jíst. Postačí nakrájený meloun nebo jiné ovoce, případně nakrájená syrová zelenina ze zahrady. Ale ne každý den, samozřejmě někdy to chce i teplou stravu a maso mi v teple nějak nejde dolů krkem. Tak jsem vyzkoušela připravit zeleninový talíř. Je neskutečně chutný a pokud máte rádi zeleninu, doporučuji vám vyzkoušet. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 lžíce
olivového oleje
1 ks
cibule
4 stroužky
česneku
200 g
květáku
200 g
hlávkového zelí
2 ks
mrkve
2 ks
rajčata
1 ks
mladá cuketa
3 ks
středně velké brambory
1 plechovka
cizrny ve slaném nálevu
1 lžíce
indického kari
2 lžičky
drceného římského kmínu
2 lžičky
drceného koriandru
chilli paprička nebo chilli koření z mlýnku Kotányi
krabička kokosového mléka (250 ml)
sůl
hrst čerstvého koriandru nebo plocholisté petržele
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve woku rozpálíme olej (nebo ghí), přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekaný česnek, všechno koření a necháme rozvonět. Pozor na přepálení, zhořklo by to.
  2. Přidáme trochu vody cca 100 ml, květák rozebraný na malé růžičky, na klínky pokrájenou mrkev,nadrobno pokrájenou chilli papričku, cuketu, na větší kousky pokrájené zelí a brambory.
  3. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, po chvíli zchladíme, oloupeme, pokrájíme a přidáme taktéž do pánve. Osolíme a dusíme do měkka cca 20 - 30 minut.
  4. Přidáme kokosové mléko a cizrnu (tu dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat) a ještě 10 minut prohříváme. Podle chuti dosolíme. Na talířích posypeme nasekaným koriandrem nebo petrželovou natí.
  5. Podáváme s rýží, pečivem, nebo jen tak bez ničeho.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář