Zelňačka bez zahušťování

Výborná polévka z uzených žeber, kysaného zelí bez použití mouky na zahuštění. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 3.6.2015
Kategorie: Polévky
Zelňačka bez zahušťování

Suroviny

Budeme potřebovat:
1000 guzených žeber
300 gkysaného zelí
3 ksbobkové listy
5 kuličeknového koření
3 stroužkyčesneku
4 většíbrambory
sůl
pepř
podle potřeby ocet a cukr
kelímek sladké smetany
kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme.
  2. Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené /event. propláchnuté/ zelí a vaříme cca 12 minut.
  3. Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, event. sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem