Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK

Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK. V bábovkové formě a zapečené v troubě.

Přidal:admin, 11.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK

Suroviny

700 gmleté maso
125 gnasekaná slanina
100 grýže
100 mlvlažná voda
1 lžíceolej
2 bal.rajčatový protlak
tuk na vymazání formy
1 lžícerajčatový protlak
30 mlvoda
hlávka zelí
pepř, sůl

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí dáme vařit do osolené vody ve velkém hrnci. Košťál vyřízneme, aby se lépe oddělovaly jednotlivé listy.
  2. Necháme vychladnout a překrojíme je na polovinu.
  3. Maso, slaninu, rýži smícháme v misce, přidáme 100 ml vody, sůl, pepř, lžíci oleje a rajčatový protlak.
  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem. Po okrajích poklademe listy zelí, nezapomeneme ani na vnitřní díru.
  5. Navrstvíme směs masa, rýže a slaniny. Listy zakryjeme porvch masa, zalejeme vodou, ve které jsme rozmíchali lžíci protlaku a vložíme formu do trouby. Teplotu stáhneme na 190 stupňů a pečeme nejdříve zakryté alobalem cca 20 minut a poté alobal stáhneme a pečeme do zlata.
  6. Upečenou "bábovku" přetočíme na talíř a můžeme podávat.

Zdroj: Receptiizmojebiljeznice