Zelné závitky (holubky)

Zelné závitky (holubky). Autor receptu: IvettaG

Přidal:IvettaG, 29.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Zelné závitky (holubky)

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kshlávkové zelí
1 kgmleté maso
500 grýže
2 bal.rajský protlak
1-2 lžičkyuzená paprika (koření)
1 lžičkyvegeta pikant
1 kscibule
sůl, pepř (podle chuti)
česnek
olej na osmahnutí cibulky

Postup přípravy

  1. Uvaříme si rýži a dáme stranou ,na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř můžeme použít i česnek.
  2. Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a přidáme rajský protlak, důkladně promícháme popř. ještě dochutíme solí atd.
  3. Hlávkové zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do většího vysokého hrnce tak, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě. Vaříme do změknutí, poté hlávku zelí vyndáme, vychladíme a rozebereme na jednotlivé lupeny.
  4. Jednotlivé lupeny plníme masovo rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče. Podlijeme mírně! vodou a dáme zapéct na cca 20-30 min (podle trouby a podle vel. závitků)
  5. Hlídáme aby se zelí nespálilo. Podáváme s pečivem.