NejRecept.cz Sladká jídla Žemlovka Žemlovka s jablky a rozinkami a bílkovou peřinkou
Žemlovka s jablky a rozinkami a bílkovou peřinkou
Recept Žemlovka s jablky a rozinkami a bílkovou peřinkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   7.11.2016

Žemlovka s jablky a rozinkami a bílkovou peřinkou

Nebíčko v tlamičce pro ty, kteří milují sladká hlavní jídla. Vánočka s chutí vanilky, rozinek a na vrchu bohatá bílková peřinka. Určitě vyzkoušejte připravit, je to fantastická dobrota. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
vánočka
6 ks
jablko
2 PL
kr. cukr
6 PL
meruňková marmeláda
100 g
rozinky

Vanilkový krém:

300 ml
mléka
3 ks
žloutky
2 PL
kr. cukr
1 lžičku
vanilková esence

Pěna:

3 ks
bílky
1 PL
kr. cukr
1 PL
meruňková marmeláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm. Dno vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Jablka oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Mléko s vajíčkem, cukrem a vanilkou za občasného míchání na mírném ohni ohřejeme. Nevaříme krém, pouze ohříváme na horké vanilkové mléko.
  4. Vánočku nakrájíme na půl cm plátky, poklademe na dno formy, polijeme vanilkovým mlékem. Mlékem nasaje vánočka, kterou potřeme marmeládou, poklademe jablka, posypeme lžící cukru a posypeme rozinky. Znovu poklademe kousky vánočky a takto postupujeme, dokud nemineme všechny suroviny.
  5. Pečeme cca 20-25 minut. Zatímco se žemlovka peče, připravíme bílkovou pěnu.
  6. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, vařečkou přimícháme marmeládu a navrstvíme na vrch žemlovka. Dáme ještě na chvíli zapéct do trouby.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář