Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 29.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Žemlovka s jablky

Suroviny

Suroviny :
10 ksrohlíků
600 mlmléka
3 ksvejce
3 lžícecukru
máslo na vymazání pekáče
1 kgjablek
dle chutirozinky
dle chutioříšky
1 ksskořicový cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Pekáč si vymažeme máslem. Rohlíky nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. V hrnci si rozmícháme vejce s mlékem a cukrem. Potom kolečka rohlíků namáčíme do mléka a rovnáme je těsně vedle sebe, až s nimi zaplníme dno a boky pekáče.
  2. Na rohlíky navrstvíme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým cukrem, strouhanými oříšky a rozinkami.
  3. Vrstvu jablek opět zarovnáme namočenými rohlíky.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova asi 45 minut.
  5. Žemlovku servírujeme na talíř posypanou moučkovým cukrem.