Žemlovka s pudinkem

Sladké hlavní jídlo. Žemlovka s pudinkem. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 3.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Žemlovka s pudinkem

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 ksrohlíků
1/2 lmléka
4 ksvejce
dle chuticukr
5 ksjablek
dle libostiskořice nebo skořicový cukr
dle libostivlašské ořechy
dle libostirozinky
dle libostimáslo
Pudink:
1/2 lmléka
1,5 bal.vanilkové pudinky
dle chuticukr

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namáčíme v mléce, ve kterém jsme rozšlehali vejce.
  2. Klademe na dno zapékací mísy , na rohlíky poklademe nakrájená jablka ( nakrájená nepouští tolik vody jako nastrouhaná ) posypeme cukrem a skořicí, přidáme ořechy a rozinky a zalijeme uvařeným pudinkem.
  3. Pak poklademe další vrstvou rohlíků , kterou poklademe několika plátky másla a zepečeme při teplote 180 stupňů do zlata.