Žemlovka s tvarohem a jablky

Tradiční sladký oběd. Žemlovka s tvarohem a jablečnou vrstvou. Chuť skořice v pozadí Vás omámí. Mňam!

Přidal:admin, 22.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Žemlovka s tvarohem a jablky

Suroviny

Potřebujeme:
20 ksrohlíků
6 ksvejce
cca 1 lmléka
10 lžiccukru
750 gtvrdý tvaroh
3 bal.vanilkový cukr
3 lžícekr. cukru
4 ksjablka větší
2 lžícecukru krystalového
1 lžičkaskořice
150 gmásla

Postup přípravy

  1. Větší zapékací mísu, nebo menší plech si vymažeme máslem (50 g).
  2. Rohlíky si nařežeme na cca 0,5 cm kolečka.
  3. V mléce si rozmícháme 3 vajíčka a cukr.
  4. Tvaroh si smícháme s 3 lžícemi kr. cukru, vanilkovým cukrem a 3 vajíčky. Jablka si oloupeme a nahrubo nastrouháme a smícháme s 2 lžícemi cukru a skořicí. A začneme vrstvit.
  5. Třetinu množství nakrájených rohlíků si postupně močíme do sladkého mléka a necháme napít. Následně je vyždímáme s citem. Naskládáme na dno pekáče. Na rohlíky navrstvíme utřený tvaroh, přikryjeme druhou vrstvou namočených rohlíků, přikryjeme jablky a nakonec přikryjeme poslední vrstvou namočených rohlíků, které se snažíme i pěkně naležato uložit.
  6. Nakonec můžeme celý nákyp pokapat mlékem pokud nám zbylo, ale jen s citem, aby to nebylo velmi mokré a nakonec poklademe plátky másla (100 g) a dáme zapéct do trouby vyhřáté tak na 160 stupňů cca 35 - 40 min a zapékáme do hněda - křupava .
  7. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme teplé nebo studené. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou