NejRecept.cz Sladká jídla Žemlovka Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Recept Žemlovka z vánočky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   24.4.2016

Žemlovka z vánočky

Vánočka se skvěle hodí místo rohlíků na přípravu žemlovky. Žemlovka z vánočky je bombastická. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 ks
vánočka (300 g)
250 g
tvarohu
6 ks
středně velkých jablek
80 g
másla
250 ml
mléka
2 ks
vejce
2 bal.
vanilkové cukry s rumovou příchutí (Vitana)
2 lžičky
mleté skořice
2 lžíce
citronové šťávy
2 lžičky
najemno strouhané citronové kůry
hrst
rozinek
hrst
oloupaných a posekaných mandliek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pekáček vymažeme trochou másla. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozmícháme žloutky a z bílků se špetičkou soli vyšleháme pevný sníh.
  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrouháme na tenké plátky. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám jablka nezhnědla. Tvaroh osladíme rumovým cukrem, přidáme citronovou kůru a vmícháme bílkový sníh. Do vymazaného pekáčku vyskládáme plátky vánočky a pokropíme polovinou žloutkového mléka. Přidáme ochucený tvaroh, na který pohážeme rozinky. Přidáme nakrouhaná jablka, dle chuti osladíme krupicovým nebo vanilkový cukrem, zasypeme skořicí a mandlemi.
  3. Nahoru dáme zbytek vánočkových plátků a zalejeme zbytkem mléka. Poklademe plátky másla.
  4. Pečeme v troubě na 180 st. cca 20 až 30 minut. Na talířích pocukrujeme nebo zakápneme javorovým sirupem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář