Žloutkové řezy

Tak bez tohoto koláčku, který neodolatelně voní, super chutná a rychle mizí ze stolů si neumíme Vánoce ani představit. Jeho samotná příprava je velmi jednoduchá. Mňamka!

Přidal:admin, 1.12.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoce, Moučníky
Žloutkové řezy

Suroviny

SUROVINY NA 48 PORCÍ:
250 gmoučkový cukr
250 gHera
160 ghladká mouka
250 gmleté vlašské ořechy
5 ksbílek
5 ksžloutek
1 ksvanilkový cukr
200 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Z 5 ks bílků vyšleháme tuhý sníh. Heru (250 g) vymícháme s moučkovým cukrem (250 g), přidáme mleté ořechy (250 g) a mouku (160 g). Postupně přidáme vyšlehaný sníh z bílků a vše dobře promícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na plech dáme papír na pečení.
  2. Pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.
  3. Žloutková poleva: Žloutky spolu s práškovým a vanilkovým cukrem vyšleháme nad párou na žloutkovou polevu. Polevu rozetřeme ještě na horký koláč a necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka