Žloutkové řezy

Jednoduché ořechové řezy se žloutkovou polevou na vrchu. Tradiční, chutný a jednoduchý zákusek, který je v každé domácnosti oblíbený.

Přidal:admin, 8.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Žloutkové řezy

Suroviny

Potřebujeme:
250 gmargarín např. HERA
250 gmoučkový cukr
250 gmleté ​​vlašské ořechy
180 gpolohrubá mouka
1 bal.kypřící prášek
6 ksbílka
Poleva:
6 ksžloutka
250 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Margarín utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Pomocí mixéru přimícháme ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Nakonec vařečkou jemně přimícháme tuhý sníh z bílků.
  3. Těsto navrstvíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme upéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
  4. Během pečení vymícháme nad párou žloutky s cukrem na tuhou pěnu, kterou natřeme na horký koláč hned po vyjmutí.
  5. S polevou pracujeme rychleji, aby se nám pěkně rozlila a nezaschla dříve, než ji rozetřeme po povrchu.
  6. Po polevě pokapeme rozpuštěnou čokoládu a necháme ztuhnout. Nařežeme nahřátým nožem na řezy a podáváme. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou