Zmrzlinové sendviče - domácí sušenky i domácí zmrzlina

Léto je plném proudu a osvěžení v podobě osvěžující zmrzliny k nezaplacení. Domácí zmrzlina v sušenkách. Mňam!

Přidal:admin, 7.7.2015
Kategorie: Chuťovky
Zmrzlinové sendviče - domácí sušenky i domácí zmrzlina

Suroviny

Sušenky:
125 gmáslo
200 gkr. cukr
2 ksvejce
190 ghladká mouka
100 gkakao
60 gkukuřičný škrob
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkavanilkový extrakt
Zmrzlina:
500 mlsmetana ke šlehání
250 mlmléko
125 mlmed
1/2 luskvanilka

Postup přípravy

  1. Z uvedené gramáže vyjde cca 12 ks zmrzlin - závisí však na velikosti jednotlivých sušenek.
  2. Pomocí elektrického mixéru nebo kuchyňského robota utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. Následně vmícháme vanilku. V druhé misce smícháme mouku s kakaem, práškem do pečiva a kukuřičným škrobem a po lžících vmícháme k máslové hmotě. Připravené těsto odložíme minimálně na půl hodinu do ledničky.
  3. Následně těsto rozdělíme na 2 části a každou část rozválíme na obdélník (cca 21 x 28 cm). Pomocí vykrajovátka vykrojíme malé čtverce (mohou být i obdélníky, podle toho, jakou formičku máme doma - mělo by vyjít 24 plátků, čili 12 kusů z jednoho rozváleného plátu; rozměr jedné zmrzliny je 7 x 7 cm).
    Vykrojené čtverce ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 minut. Upečené necháme vychladnout.
  4. Smetanu, med a mléko smícháme v hrnci a za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme vnitřek vanilkového lusku. Chvíli povaříme a necháme zcela vychladnout.
  5. Chladnou hmotu vyšleháme mixérem a vložíme do mrazáku na jednu hodinu. Následně směs znovu vyšleháme mixérem a znovu vložíme do mrazáku. Takto postup opakujeme 4 - 5 krát. Když zmrzlina dostane krémovou podobu, přeložíme ji do plechu nebo do hlubší mísy (obdélník) a dáme úplně zamrazit. Nezapomeneme zakrýt potravinářskou fólií.
  6. Zmrzlou hmotu nakrájíme na plátky 7x7 cm az obou stran přiložíme domácí keksíky.

Zdroj: Tandtkitchen