Znojemská hovězí pečeně

Doporučuji Vám k nedělnímu obědu. Vynikající pochoutka prošpikovaná špekem. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 11.10.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Znojemská hovězí pečeně

Suroviny

1 kgzadního hovězího masa
100 guzeného špeku
2 kscibule
dle chutisůl, pepř
2 PLhladké mouky
1 PLplnotučné hořčice
5 kssterilovaných okurek

Postup přípravy

  1. Maso prošpikujeme polovinou špeku, můžeme ho stáhnout provázkem do pěkného tvaru, osolíme a opepříme.
  2. Druhou polovinu špeku pokrájíme nadrobno a osmahneme v kastrolu, ve kterém budeme péci maso. Až se špek rozvoní, přidáme maso a opečeme ho z obou stran.
  3. Maso vyjmeme na talíř a přidáme pokrájenou cibuli. Lehce orestujeme a zasypeme moukou. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme litrem vody nebo vývaru. Vrátíme zpět maso, přiklopíme poklicí a dáme dusit do trouby na cca 2 hodiny.
  4. Měkké maso vyjmeme a omáčku přecedíme. Do omáčky vložíme pokrájené okurky a prohřejeme je. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.