NejRecept.cz Dezerty Moučníky 11 nejlepších receptů na jednoduché a rychlé nepečené dezerty, ze kterých si určitě vyberete
11 nejlepších receptů na jednoduché a rychlé nepečené dezerty, ze kterých si určitě vyberete
11 nejlepších receptů na jednoduché a rychlé nepečené dezerty, ze kterých si určitě vyberete
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   26.12.2017

11 nejlepších receptů na jednoduché a rychlé nepečené dezerty, ze kterých si určitě vyberete

Máte rádi sladké dezerty, ale nejste pekařka nebo pekař? Existuje mnoho nepečených dezertů, které můžete připravit zcela jednoduše a bez zbytečné námahy a my jsme si pro vás připravili 11 nejlepších, které chutnají opravdu božsky. Piškoty nebo sušenky s ovocem, zakysanou smetanou, tvarohem nebo mascarpone krémem jsou neodolatelnou součástí těchto nepečených dobrot. Určitě se nechte inspirovat.

Sdílet na Facebooku

1.
Fantastický banánový nepečený dezert z máslových sušenek

Budeme potřebovat: 2 bal. vanilkový pudink, 700 ml studené mléko, 1/3 šálku arašídové máslo /nemusí být/, 240 ml smetana ke šlehání, 27 ks máslové sušenky, 3 ks banán, 60 g čokoláda, 2 šálky moučkový cukr, 1/4 šálku máslo, 1 lžička vanilková esence, 2 lžíce mléko.

Postup: V malém množství mléka rozmícháme pudinkové prášky. Zbylé mléko dáme ohřát na oheň. Když mléko vře, přidáme rozmíchané pudinkové prášky, arašídové máslo (nemusíte dávat) a uvaříme hustý pudink. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a vařečkou ji přimícháme k pudinku. Připravíme si malou formu, dno vyložíme sušenkami, navrstvíme pudigový krém, poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe sušenky, navrstvíme zbývající krém, poklademe na kolečka nakrájené banány a uložíme poslední vrstvu sušenek. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, který připravíme následovně: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a necháme ji mírně vychladnout. Přidáme moučkový cukr, máslo, vanilku a nakonec přilijeme mléko. Vymícháme do krémové hmoty (pokud máte velmi hustou, přidejte trochu více mléka, ale opatrně). Odložíme do chladničky ztuhnout a můžeme podávat.


Zdroj: The girl

2.
Nepečený piškotový dort s banány

Budeme potřebovat: 1 bal. piškotů, 1 bal. sladká 33% smetana, 2 bal. zakysané smetany, cukr dle chuti, 2 ks banány, kakao na poprášení..

Postup: Sladkou smetanu ušleháme do tuha a přidáme obě zakysané smetany. Osladíme. Dortovou formu vyložíme potravinářskou folií a dno poklademe piškoty. Na ně navrstvíme krém a banány na kolečka. Takto pokračujeme do spotřebování surovin. Poprášíme kakaem a necháme přes noc v lednici ztuhnout.

 
Zdroj: NejRecept

3.
Nesmrtelný nepečený smetanový dezert, připravený za 5 minut

Budeme potřebovat: 45 ks dlouhé dětské piškoty, 1 kg zakysaná smetana, 250 g kr. cukr, 1 bal. vanilkový cukr, 600 g ovoce podle chuti, 250-500 ml smetana ke šlehání (podle chuti)./span>

Postup: Zakysanou smetanu smícháme s kr. a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu. Na dno poklademe piškoty, navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu ovoce a postup opakujeme, dokud nemineme všechny suroviny. Odložíme do chladničky ztuhnout. Nejlepší je připravit tento dezert večer a nechat odpočívat celou noc. Piškoty změknou a všechny chutě se dokonale propojí. Na talíři podáváme s vyšľahanaou šlehačkou a ovocem.

 
Zdroj: Coolinarika

4.
Dvoubarevné nepečené řezy

Budeme potřebovat: 1 bal. bebe sušenky mléčné, 1 bal.bebe sušenky kakaové, Krém: 1 bal. pudink vanilkový, 250 ml mléko, 125 g máslo, 80 g cukr moučkový, 250 g tvaroh měkký.

Postup: Náplň: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme tuhý pudink. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme tvaroh a uvařený vychladnutrý pudink. Takto připravenou nádivkou spojujeme bebe sušenky střídavě kakaové s mléčnými. Nakonec natřeme zbylou nádivkou i stěny dezertu. Dejte do lednice přes noc. A šikmo nakrájíme.

 
Zdroj: NejRecept.cz

5.
Nepečené ,,mraveniště,, s banánem

Budeme potřebovat: 600 g perníky v čokoládě (nebo obyčejné piškoty 1 bal.), 600 g zakysaná smetana, 100 g moučkový cukr, 2 ks banán, mleté vlašské ořechy, kokos, čokoláda na ozdobu.

Postup: Připravíme si talíř, na který budeme vrstvit jednotlivé vrstvy. V misce si smícháme zakysanou smetanu s cukrem a důkladně utřeme. Nejdříve poklademe na polovinu překrojené perníky (nebo piškoty), které jsme předem namočili do zakysané smetany. Mezery mezi jednotlivými perníčky vyplníme smetanou. Posypeme kokosem a mletými ořechy. Poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe perníky nebo piškoty namočené do smetany, znovu vyplníme mezery smetanou a takto postup opakujeme dokud nemineme všechny suroviny. Vrch posypeme strouhanou čokoládou a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.

 
Zdroj: Vk

6.
Nepečený broskvový dort

Budeme potřebovat: 1 bal. světlé kulaté piškoty, 1 bal. tmavé kulaté piškoty, 1 konzerva kompotované broskve, 5 kelímků zakysané smetany, 2 bal. ztužovač šlehačky, 3 lžíce moučkový cukr, 3 lžíce Granko, čokoládová rýže na ozdobení.

Postup: Potřebujeme balíček světlých a tmavých balíček kulatých piškotů, 5 kelímků zakysané smetany, konzervu kompotovaných broskví, ztužovač šlehačky, moučkový cukr, granko a čokoládovou rýži na ozdobení. Do misky dáme zakysanou smetanu. Přidáme ztužovač šlehačky a moučkový cukr. Vymícháme na hustý krém. Na dno dortové formy poklademe tmavé piškoty, které jemně pokapeme šťávou z broskvového kompotu. Na piškoty dáme třetinu smetanového krému. Krém rovnoměrně rozetřeme. Na první vrstvu krému poklademe tmavé a světlé piškoty. Na druhou vrstvu piškotů poklademe na tenké plátky nakrájené kompotované broskve. Na broskve dáme druhou třetinu smetanového krému. Krém rovnoměrně rozetřeme. Na druhou vrstvu krému poklademe na tenké plátky nakrájené kompotované broskve. Na broskve poklademe piškoty, plochou stranou nahoru. Do zbytku smetanového krému přidáme 3 lžíce Granka. A pořádně promícháme. Tmavý krém dáme na poslední vrstvu piškot. A rovnoměrně rozetřeme. Vrch dortu ozdobíme dvoubarevnou čokoládovou rýží. Zakryjeme alobalem a odložíme na půl dne do chladničky. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

7.
Nepečený nutellový zákusek

Budeme potřebovat: Základ: 250 g kakaové sušenky, 40 g máslo, 100 ml broskvový džus, 30 g čokoládový prášek (pro přípravu horké čokolády). Krém: 250 g smetanový sýr Mascarpone, Philadelphia...), 50 g moučkový cukr, 150 g Nutella, 500 ml smetana ke šlehání. Vrch: 150 g čokoláda, 150 ml smetana ke šlehání.

Postup: Sušenky pomocí mixéru rozdrtíme na jemný prášek, přidáme čokoládový prášek a postupně přidáváme rozpuštěné máslo střídavě s džusem (můžeme zvolit i multivitamin nebo meruňku). Připravenou směs rukama utlačíme na dno formy o průměru 26 cm, kterou jsme vyložili papírem a odložíme do chladničky. Nutellu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem utřeme do hladka. Hmotu rozdělíme na 2 části. Polovinu vyšlehané šlehačky přidáme do smetanového sýra utřeného s cukrem a druhou polovinu přidáme k roztavené Nutelle. K vymícháné nutele spolu se šlehačkou přidáme druhou polovinu smetanového sýra s cukrem a promícháme. Smetanu na polevu zahřejeme (pozor, nevaříme!) a odstavíme z ohně. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Na základ navrstvíme bílou nádivku, na bílou nádivku navrstvíme nutellovú nádivku a na vrch navrstvíme připravenou polevu ze smetany a čokolády. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Coolinarika

8.
Nepečené 3BIT řezy

Budeme potřebovat: máslové sušenky, 1 bal. karamelové Salko. Krém: 500 ml mléko, 3/4 šálku kr. cukr, 200 g máslo, 2 lžíce hladká mouka, 2 lžíce bramborový škrob. Vrch: 750 ml smetana ke šlehání, 3 bal. ztužovač, 3 lžičky kr. cukr, čokoláda na strouhání.

Postup: Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 31 cm, jejíž dno vyložíme sušenkami. Zalijeme salkem (buď koupíme již zkaramelizované nebo klasické salko vaříme cca 3 hodiny ve vodě) a pěkně uhladíme. Znovu navrstvíme sušenky. 250 ml mléka přivedeme do varu a ve druhé polovině rozmícháme cukr, mouku a bramborový škrob. Když nám mléko vře, přidáváme za stálého míchání druhou mléčnou směs a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a postupně přidáme vychladlou mléčnou hmotu. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Naskládáme vrstvu sušenek. Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a cukrem do tuhé pěny. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice a necháme ztuhnout. /pokud chceme mít smetanovou vrstvu zcela tuhou - přidáme 1 bal. práškové želatiny - ale nemusí být/ Vrch ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dodáváme. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

9.
Rychlý nepečený jahodovo-banánový dezert připravený za 15 minut

Budeme potřebovat: 24 ks dětské dlouhé piškoty, dle chuti jahody a banány, 1 bal. vanilkový pudink, 1 bal. jahodový pudink, 700 ml mléka, 6 lžic kr. cukr.

Postup: Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vanilkový a jahodový pudink si klasicky uvaříme v mléce - 1 bal. vanilkový (jahodový) pudink, 450 ml mléka, 3 lžíce kr. cukru. Připravíme si menší formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Na dno naskládáme dlouhé dětské piškoty. Navrstvíme vanilkový pudink (1/2), naskládáme jahody, navrstvíme polovinu jahodového pudinku a naskládáme dětské piškoty. Nalijeme druhou polovinu vanilkového pudinku, naskládáme banány a navrstvíme druhou polovinu jahodového pudinku. Poklademe dětské piškoty a jemně je vtlačíme do pudinku. Necháme vychladnout a následně dezert vložíme do lednice na minimálně 5 hodin. Vyjmeme z formy a podáváme. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

10.
Famózní nepečené ovocné řezy

Budeme potřebovat: 250 g máslových sušenek (BB sušenky), 5-6 banánů, 1 litr mléka, 2 bal. čokoládové pudinky, 2 bal. vanilkové pudinky, 250 g jemného tvarohu, 8 lžic krystalového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 500 ml šlehačky (smetany ke šlehání 30-33%), 2 lžíce moučkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, skořice na posypání, dětské kulaté piškoty, mandarinkový kompot.

Postup: Na menší plech si naskládáme BB sušenky, navrch dáme rozpůlené banány a zalijeme jen mírně vychladlým čokoládovým pudinkem. Puding - 1/2 litru mléka si rozdělíme na 2 části, jednu vylijeme do hrnce, přidáme 4 lžíce krystalového cukru a přivedeme do varu. Mezitím si v druhé části mléka rozmícháme 2 čokoládové pudinky, za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka a mícháme do zhoustnutí. Na pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, pokapeme je šťávou z mandarinkového kompotu a na vlhké keksy poklademe scezené mandarinky. Připravíme si druhou nádivku. Uvaříme si vanilkový pudink s 1/2 litru mléka, 2 vanilkových pudinků, 4 lžic krystalového cukru a 2 vanilkových cukrů. Postup je stejný jako při čokoládovém pudinku. Necháme vychladnout, přikryjeme ho buď potravinářskou fólií, aby se nevytvořila slupka (chladne pomaleji) nebo jej často promícháváme. Do vychladlého pudinku vmícháváme tvaroh. Vanilkovo-tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na mandarinky. Šlehačku vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru, do tuhé šlehačky přidáme zakysanou smetanu a krátce spojíme mixérem. Pokračujeme ve vrstvení. Na vanilkovo-tvarohovou náplň poklademe piškoty a pokapeme zbylou šťávou z mandarinek. Na to stejnoměrně natřeme připravenou šlehačku. Posypeme skořicí, případně kakaem, grankem nebo strouhanou čokoládou. Koláček dáme odpočívat na vrchní poličku do lednice minimálně na 6 hodin (nejlépe přes noc). Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

11.
Tvarohový koláč bez vajec a pečení

Budeme potřebovat: 500 g tvaroh, 125 g máslo, 200 g moučkový cukr, 3 lžíce zakysaná smetana, 1 bal. vanilkový cukr, 1 ks citron - šťáva + kůra, 3 lžičky želatina, 150 ml mléka, 1 bal. želatina čirá, 2 ks středně velká broskev

Postup: Máslo s moučkovým cukrem dobře vymícháme, přidáme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Když máme hmotu krémovou, přidáme šťávu z jednoho citronu a nakonec i nastrouhanou citronovou kůru. Dobře promícháme a přidáme tvaroh. Připravíme si želatinu - 3 lžičky si smícháme s teplou vodou podle návodu a přidáme 150 ml horkého mléka. Směs mícháme a nalijeme ji do tvarohové masy. Promícháme a navrstvíme do formy. Dáme do mrazáku (nebo na delší dobu do ledničky) a necháme ztuhnout. Když nám tvarohová hmota ztuhla, poklademe na plátky nakrájenou broskev a zalijeme ji připravenou čirou želatinou (můžeme si ji rozdělat z broskvového sirupu, šťávy nebo čisté vody). Necháme ztuhnout. Dort uchováváme v chladničce. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář