12 nejlepších receptů na chutné těstoviny, které víte rychle připravit

Dostali jste chuť na těstoviny a nevíte na jaký způsob je připravit? Z této sbírky si určitě vyberete!

Přidal:admin, 26.8.2016
Kategorie: Tipy a triky, Hlavní jídla, Těstoviny
12 nejlepších receptů na chutné těstoviny, které víte rychle připravit

 

Existuje mnoho receptů na jídla, které připravíte za pár minut. Pokud jste milovníkem italské kuchyně, máte rádi těstoviny, určitě si připravte jeden z těchto vynikajících receptů. Klasické těstoviny v rajčatové nebo sýrové omáčce nebo těstoviny zapečené v troubě s gyros kořením a různými bylinkami zasytí hladového člověka. Vyberte si z 13 nejlepších receptů na chutný oběd, který připraví i začátečnice ve vaření. Nic složité a přitom velmi chutné.

1.
Zapékaná těstovina za pár kaček

Budeme potřebovat: 500 g těstoviny - kolínka, 150 g suchý salám, 6 ks vejce, 150 g tvrdý sýr, sůl, pepř, máslo.

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Suchý salám nakrájíme na nudličky a vajíčka vyšleháme vidličkou v misce. Osolíme je a opepříme podle chuti - můžeme přidat i bylinky nebo sušenou petrželku. Uvařenou těstovinu přecedíme a připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem. Ve větší misce si smícháme těstoviny a salám, přidáme rozšlehané vajíčka a promícháme. 1/3 těstovin navrstvíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem, znovu navrstvíme těstoviny - 2/3 a znovu posypeme strouhaným sýrem. Navrstvíme zbylou těstovinu a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Těsně před koncem pečení ještě vrch nezapomeneme posypat strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept

2.
Vynikající oběd za 20 minut z jedné pánve

Budeme potřebovat: 500 g mleté maso, 1 ks cibule, dle potřeby olej, 1 ks zelená paprika, 2 plechovky pasírované rajčata, 2 šálky voda, 1 ks chilli paprička, 300 g těstoviny (nejlépe menší), 200 g strouhaná mozzarella, podle chuti sůl a pepř, podle chuti čerstvá bazalka.

Postup: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlata. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a krátce restujeme. Nakonec přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Přidáme chilli, rajčata, osolíme a opepříme a zalijeme vodou. Necháme sevřít a přidáme těstoviny (malou těstovinu, mini kolínka nebo jiné) a vaříme na mírném ohni zakryté pokličkou. Občas promícháme. Těsně před koncem vaření vrch posypeme bazalkou a strouhanou mozzarelou a necháme ji rozpustit.

 
Zdroj: Coolinarika

3.
Domácí sýrová omáčka na těstoviny za pár minut

Budeme potřebovat: 4 lžíce hladká mouka, 2,5 šálku mléko, 125 g máslo, 200 g sýr Čedar, 2 lžičky plnotučná hořčice, sůl, pepř, kmín,sušená bazalka

Postup: Na pánvi rozpálíme trochu másla. Když je máslo dokonale zahřáté, posypeme ho 4 lžícemi hladké mouky a osmažíme ji do zlata. Když máme mouku osmaženou do zlata, přilijeme mléko, přidáme hořčici a za stálého míchání přivedeme hmotu do varu. Snažíme se míchat důkladně, aby byla hmota bez hrudek. Nakonec hmotu osolíme a opepříme, přidáme kmín a sušenou bazalku a nakonec i sýr nastrouhaný na hrubém struhadle a máslo. Když máme máslo a sýr rozpuštěné necháme krátce vařit a máme hotovo.

 
Zdroj: Taracooks

4.
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Budeme potřebovat: 340 g penne těstoviny, 2 ks kuřecí prsa, 1,5 šálku mozzarela, olivový olej, sůl, pepř. Omáčka: 1 lžíce olivový olej, 4 stroužky česnek, 3 lžíce hladká mouka, 1 šálek kuřecí vývar, 1 šálek mléko, 3/4 šálku nastrouhaný parmezán, 1/2 lžičky sůl, 1/4 lžičky pepř.

Postup: Penne těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem. 1/2 těstovin nasypeme do formy, druhou polovinu smícháme s omáčkou (nebo se smetanou na vaření, nebo můžeme použít jinou omáčku podle chuti). Omáčka: Olivový olej na pánvi ohřejeme, přidáme prolisovaný česnek a chvíli orestujeme. Posypeme moukou a spojíme. Pak za stálého míchání přidáme tenkým proudem vývar, mléko a přivedeme do varu. Vaříme cca minutu, dokud hmota nezhoustne a vmícháme parmazán. Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme kuřecí prsa spojíme. Navrstvíme do formy a posypeme strouhanou mozzarelou. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut.

 
Zdroj: Gimmesomeoven

5.
Zapékané GYROS - Rychlá minutka

Budeme potřebovat: 3 ks kuřecí prsa, 1 plechovka kukuřice (malá plechovka), 1 ks zelená paprika, 1 ks červená paprika, 1 ks cibule, 2 hrsti těstovina, 3/4 bal. gyros koření, 150 g tvrdý sýr, sůl, pepř, česnek.

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme gyros koření a odložíme do lednice na půl hodinu. Papriku nakrájíme na drobno, cibuli také a na oleji spolu osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, kuřecí maso a necháme maso zatáhnout. Nakonec přidáme kukuřici, uvařenou těstoviny a spolu smícháme. Celou masu přendáme z pánve do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřály na 200 stupňů. Počkáme dokud se sýr rozpustí a podáváme. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Z cukrem pudrem

6.
Penne se sýrovou omáčkou

Budeme potřebovat: těstoviny penne, smetana, žloutek, žampiony, slanina, sůl a pepř, olej, petrželka, hrst strouhanýho sýra (eidam, parmazán, ...), česnek.

Postup: Gramáž surovin není uvedená záměrně. Každý si naváží tolik surovin, kolik chce - podle toho co má rád. Když má rád slaninu, přidá více slaniny, kdo má raději žampióny, přidá více žampionů. Těstoviny uvaříme. Na pánvi, na oleji zpěníme slaninu, přidáme česnek, žampiony a orestujeme. Přidáme uvařené těstoviny a spojíme. Zalijeme zálivkou ze smetany, sýra a žloutku. Vše společně promícháme do zhoustnutí. Podávame teplé.

 
Zdroj: NejRecept

7.
Zapečené pizza těstoviny

Budeme potřebovat: 400 g těstovina (kolínka, hrubé nudle, motýlky, špagety, ...) 300 g žampion, olej, cibule, šunka, sýr, bolognese omáčka, kečup, oregano, sůl, vegeta, máslo, pepř. Dressing: 2 ks vejce, 1 šálek jogurt nebo smetana, sůl, pepř.

Postup: Těstoviny si dáme uvařit do osolené vody. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibulku a žampiony. Osmahneme a necháme vychladnout. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájenou šunkou, nastrouhaným sýrem, kečupem. Přidáme i osmažené houby s cibulkou. Ochutíme solí, oreganem, vegetou, pepřem. Vše spolu důkladně smícháme a navrstvíme do formy na pečení, kterou jsme vymazali máslem. Polijeme bolognesse omáčkou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Připravíme si dresink. Vajíčka si rozšleháme spolu s jogurtem nebo smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Tímto dresinkem zalijeme těstoviny, posypeme oreganem a znovu navrstvíme strouhaný sýr. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlata. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Coolinarika

8.
Jemná omáčka s kuřecím masem na těstoviny

Budeme potřebovat: 2-3 ks kuřecí prsa, 200 g smetanový sýr, 1 kostka kuřecí bujón, 1 plechovka žampiony, 1 ks rajče, 1 ks chilli paprička, 100 ml mléka, podle chuti sůl a pepř, trochu olej, trochu petržel.

Postup: Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a pořádně osušíme. Nakrájíme na nudličky nebo na menší kostky, které v misce pořádně opepříme a osolíme (můžete použít libovolné koření, které máte rádi). Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso osmahneme z každé strany. Když máme masíčko osmažené, přidáme smetanový sýr, na drobno nakrájené rajče, chilli papričku, houby a vše spolu dusíme. Přidáme mléko, bujón, který jsme rozbili v troše vody a ještě povaříme. Když máme maso uvařené, ochutnáme, případně dochutíme a můžeme podávat s těstovinami. Vrch ještě ozdobíme petrželkou.

 
Zdroj: Tortekolaci

9.
Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce

Budeme potřebovat: 2 ks kuřecí prsa, podle chuti sůl, pepř, 200 ml rajčatová omáčka, 100 ml voda, makarony, petrželka, česnek.

Postup: Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi ho osmažíme do zlata, osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme rajčatovou omáčku, prolisovaný česnek a promícháme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, přidáme k omáčce, přidáme vodu a ještě krátce podusíme.

 
Zdroj: Tortekolaci

10.
Penne s kuřecím masem

Budeme potřebovat: 150 g penne těstoviny, 1 ks cibule, 300 g kuřecí prsa, 1 lžíce olivový olej, 1 lžíce rajčatový protlak, 400 g konzervovaná rajčata, 80 g kozí sýr, 125 g mozzarela sůl, pepř, chilli koření, rozmarýn.

Postup: Penne těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Cibuli si nakrájíme na drobno, masíčko na nudle. Na rozehřáté pánvi si rozpálíme olivový olej, osmahneme cibulku a přidáme maso. Když máme maso osmažené, přidáme protlak a následně konzervovaná rajčata. Vaříme cca 5 minut a přidáme kozí sýr. Dochutíme solí, pepřem, případně chilli kořením, přidáme rozmarýn (vcelku). Mozzarelu si nakrájíme na tenké plátky. Uvařené těstoviny si smícháme s omáčkou a navrstvíme je do zapékací misky. Na vrch poklademe na tenko nakrájenou mozzarelu a dáme zapéct do trouby při teplotě 200 stupňů 18 - 20 minut. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Nosalty

11.
Fofr omáčka na těstoviny

Budeme potřebovat: 300 g kvalitní uzeniny (zde klobáskový kabanos), 2 ks velké cibule, 5 stroužků česneku, kousek slaniny, 1 bal. malý rajský protlak, cca 250 ml kečupu, 2 lžičky cukru, sušené bylinky: bazalka, tymiám, oregáno, sůl, pepř.

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce sádle osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce orestujeme. Přidáme protlak, utřený česnek, cukr, koření, kečup, trochu vody a přivedeme k varu. Pak plamen stáhneme a než se nám uvaří těstoviny necháme probublávat za občasného promíchání. Doladíme chutě. Kdo chce, přidá špetku chilli. Servírujeme na těstoviny a zasypeme nastrouhaným sýrem.

 
Zdroj: NejRecept

12.
Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou z nivy

Budeme potřebovat: 3 lžíce olej, 300 g kuřecí maso, 120 g Niva, 200 ml smetana ke šlehání, 125 ml voda, sůl, nasekaná pažitka, pepř

Postup: Na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova nakrájené kuřecí maso, které jsme si trošičku osolili a okořenili (nesolíme hodně, protože niva je dost slaná a dodá celé omáčce tu správnou chuť). Zalijeme vodou nebo vývarem a chvilku podusíme 5-10 minut. Promícháme a přidáme smetanu a rozdrcenou nivu, která nám omáčku krásně zahustí a dochutí. Na závěr přidáme pokrájenou pažitku. Podáváme s těstovinami. Dobrou chuť!

 
Zdroj: NejRecept