12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd

Určitě znáte ten pocit, když v sobotu přemýšlíte, jaký chutný nedělní oběd připravíte. Vyřešili jsme to za vás a sesbírali jsme pro vás 12 skvělých receptů, které jsou ideální na neděli.

Přidal:admin, 11.11.2017
Kategorie: Tipy a triky, Hlavní jídla
12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd

1.

Kuře na másle a bramborová kaše

Budeme potřebovat:
 2 ks chlazené kuřecí čtvrtky, 100 g másla, koření Zlaté kuře (nebo jiné, vámi oblíbené na drůbež), voda na podlévání
Na bramborovou kaši: 700 g brambor, 2 lžičky soli, 100 ml 12% smetany, 200 ml mléka, 50 g másla

Postup: Kuře nakořeníme a vložíme do pekáčku, přidáme polovinu uvedeného množství másla, podlejeme trochou vodu a přiklopené dáme péci do trouby na 200 st. Pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a necháme dopéct na barvu. Přidáme zbytek másla a troubu vypneme. Během pečení doléváme vodu dle potřeby a kuře poléváme výpekem. Vody nedávejte příliš mnoho. Chceme máslový, ne vodový výpek. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Po částech (pořád máme brambory na nejmírnějším plameni) přidádáme horkou smetanu s mlékem a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Mléka a smetany přidáme podle toho, jak máme rádi kaši.. hustou nebo řidší.


Zdroj: NejRecept.cz 


2.

Kuřecí placičky v sýrovém těstíčku

Budeme potřebovat: 500 g kuřecího masa (prsa nebo klidně i vykostěná stehýnka bez kůže), 200 g eidamu, 2 ks jarní cibulky, 2 ks vejce, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce solamylu, sůl, pepř paprika

Postup: Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, vejce, Solamyl, majonézu, sůl a koření. Směs dobře promícháme a dáme odležet asi na 30 minut do chladu. Pak ze směsi lžící odebíráme hromádky, vkládáme do rozpáleného tuku. Trochu je lžící připlácneme. Smažíme zvolna z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme přebytečný tuk vsáknout do papírového ubrousku.


Zdroj: NejRecept.cz


3.

Kuřecí masíčko na čínský způsob podávané s rýží

Budeme potřebovat: 400 g kuřecí prsa, 1 ks cibule, 1/2 ks větší červené papriky, 20 g arašídů - kdo má rád, 2 ks žloutky, 1 ks pórek, hrst sušených nebo čerstvých hub, 1/2 ks čínského zelí nakrájeného na nudličky, 1 lžíce solamylu, granulovaný česnek, pepř, sůl, mletá paprika, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 dcl olej

Postup: Nejprve nasypeme do střední mísy solamyl, trochu pepře a granulovaného česneku, pak přidáme 1 pol. lžíci vody (ne víc) a vytvoříme kašičku, do které ještě vmícháme dva žloutky. Poté nakrájíme kuřecí prsa na nudličky a vložíme do mísy a necháme asi 5 min. uležet. Rozpálíme co nejvíce všechen olej na wok pánvi a pak vložíme maso a smažíme asi 8 minut, ale první 3 min. neustále mícháme, aby se maso neslepilo. Poté maso vyndáme do mísy a dáme stranou. Větší půlku oleje odebereme a na zbytku osmahneme na drobné nudličky nakrájenou cibuli, nakrájený pórek, červenou papriku, houby, přidáme trochu mleté papriky, granulovaného česneku, (arašídy) a přilijeme asi 1 dcl. vody a pod poklicí dusíme asi 10 min. Na úplný konec přidáme maso, sojovou a worcestrovou omáčku, podle chuti dosolíme, čínské zelí (dáváme ke konci, aby bylo křupavé), lehce prohřejeme a odstavíme z ohně. Servírujeme s vařenou rýží.


Zdroj: NejRecept.cz


4.

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Budeme potřebovat: 500 g kuřecí prsa, 1 ks velká cibule, 100 g čerstvé žampiony, sůl, pepř, červená paprika, trochu solamylu na zahuštění, olej
Příloha: rýže, kukuřice, petrželka

Postup: Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony. Když máme orestované, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prsa, osolíme, opepříme a posypeme červenou mletou paprikou. Zprudka opečeme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Po podušení omáčku zahustíme solamylem. Přidáváme tolik jako hustou omáčku chceme mít. Rýži uvaříme klasickým způsobem a po uvaření přimícháme kukuřici. Na talíři ozdobíme petrželkou. Nezapomeňte na zeleninku.


Zdroj: NejRecept.cz


5.

Pikantní kuřecí masíčko s houbami

Budeme potřebovat: 400 g kuřecí prsa, 300 g žampiony, 1 ks cibule, 3 lžíce hořčice, 8 lžic kečup, 1 kostka kuřecí bujón, 1 ks chilli paprička, 100 ml mléko, 400 ml smetana, 2 lžíce olej, kousek máslo, sůl a pepř

Postup: Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlata. Kuřecí masíčko vybereme, na pánev dáme kousek másla, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a krátce restujeme. Přidáme houby, kostku bujónu a podlijeme trochou vody. Necháme bujón rozpustit, přidáme na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou chilli papričku, kečup, hořčici a jemně osolíme. Vaříme, dokud se vše nespojí a nakonec zahustíme smetanou, do které jsme přidali mléko. Zredukujeme a přidáme maso. Podáváme s rýží.


Zdroj: NejRecept.cz


6.

Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce

Budeme potřebovat: 300 g kuřecí prsa, 1 ks cibule, 1 ks mrkev, 3 lžíce zakysaná smetana, 2 lžíce dijonská hořčice, 2 lžíce obyčejná hořčice, 2 lžíce hladká mouka, 1 šálek horká voda, sůl, pepř rostlinný olej
Marináda na maso: 1-2 lžíce kari koření, 1/2 lžičky sůl, 2 lžíce sójová omáčka, pepř

Postup: Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme všechny suroviny, které potřebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležet v chladničce. Takto můžete maso marinovat i celou noc. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, maso a orestujeme na mírném ohni. Posypeme lžící hladké mouky a krátce restujeme. Pak maso zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a pepř podle chuti. Podusíme a nakonec přidáme zakysanou smetanu smíchanou s lžíci mouku, hořčici a vše spolu vaříme ještě 1 minutu, aby se omáčka zredukovala. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo klasickou bramborovou kaši.


Zdroj: NejRecept.cz 

Pokračování na následující straně