12 tipů na limonády, které Vás osvěží v horkém letním počasí

Komu se chce v tomto horkém letním počasí stát v kuchyni a vařit nebo péct? Myslím, že nikomu. Proto si připravte chutné a osvěžující domácí limonády.

Přidal:admin, 9.8.2015
Kategorie: Nápoje, Tipy a triky
12 tipů na limonády, které Vás osvěží v horkém letním počasí
  1. Třešňová limonáda

    Budeme potřebovat: 3 šálky vypeckované třešně, 2 ks limetky, 6 šálků voda, 1/2 šálku kr. cukr nebo med, led, plátky limetky a třešně jako dekorace

    Limetky důkladně omyjeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme je do mixéru spolu s třešněmi a cukrem. Rozmixujeme na dřeň, přidáme 2 šálky vody a ještě jednou krátce mixujeme. Dřeň propasírujeme přes jemné síto do velkého džbánu, přidáme zbylou vodu, led a podáváme. Na zdraví!
    Zdroj: Laylita
  2. Limonáda z červeného melounu a mražených malin

    Budeme potřebovat: 900 g červený meloun, 140 g mražené maliny, 240 ml čerstvá citronová šťáva, 240 ml voda, med podle chuti, led, plátky melounu, maliny a citron na ozdobu

    Do kuchyňského mixéru vložíme meloun, maliny, citronovou šťávu a med nebo cukr. Mixujeme do hladka a přelijeme do džbánu. Pokud nemáte rádi dužinu, hmotu přepasírujte přes jemné síto. Zalijeme vodou, promícháme a přidáme kostky ledu. Ozdobíme melounem, malinami a citronem.
    Zdroj: Gourmandeinthekitchen
  3. Medová limonáda s rozmarýnem

    Budeme potřebovat: 2 šálky čerstvá citronová šťáva, 2 šálky med, 4 šálky voda, citron na ozdobu, větvičky rozmarýnu (množství podle toho, kdo má jak rád rozmarýn)

    Ve velkém džbánu rozmícháme citronová šťávu a med, přidáme vodu a důkladně promícháme. Přidáme led, plátky citronu, větvičky rozmarýnu a necháme minimálně 2 hodiny odstát. Na zdraví!
    Zdroj: Nutmegnanny
  4. Alkoholická jahodová limonáda

    Budeme potřebovat: čerstvé jahody, plátky citronu, vodka, voda, jahody na ozdobu

    1 l vody dáme do džbánu, přidáme 150 ml vodky a promícháme. V kuchyňském mixéry rozmixujeme 500 g jahod, osladíme podle toho, jak sladké nápoje máme rádi. Dřeň přidáme do džbánu a promícháme. Odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny a podáváme s citronem a jahodami. Na zdraví!
    Zdroj: Nutmegnanny
  5. Mátová limonáda

    Budeme potřebovat: 6 lžic kr. cukr, 1/2 šálku voda, 1/2 šálku čerstvá citronová šťáva, 40 lístků máty, 20 kostek ledu

    Vodu dáme do hrnce, přidáme cukr a mícháním ho na mírném ohni rozpustíme - vyrobíme si sirup. Sirup odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme citronovou šťávu, mátu, kostky ledu a vše pomocí mixéru rozmixujeme na dřeň. Dřeň navrstvíme do sklenice a ozdobíme mátou. Na zdraví!
    Zdroj: Anediblemosaic
  6. Citronová limonáda s medem a levandulí

    Budeme potřebovat: 2 šálky voda, 1 šálek med, 2 lžičky sušené květy levandule, 1 šálek čerstvá citronová šťáva, 2 šálky studená voda, led a plátky citronu

    2 šálky vody, 1 šálek medu na mírném ohni v hrnci ohřejeme, dokud se med nerozpustí. Přidáme levanduli a 2 - 3 minuty povaříme. Odstraníme z tepla a necháme louhovat cca 20 minut. Následně propasírujeme přes jemné sítko a odložíme do lednice na 1 hodinu. Po hodině levandulový sirup zalijeme vodou, přidáme citrónovou šťávu, led a podáváme s plátky citronu. Na zdraví!
    Zdroj: Wonkywonderful
  7. Jahodová limonáda s citronem

    Budeme potřebovat: 1,5 poháru rozmixované jahody na pyré, 6 lžic citronová šťáva, 4 lžíce javorový sirup, 350 ml voda, led, jahody a plátky citronu na ozdobu

    Jahody rozmixujeme pomocí kuchyňského mixéru na dřeň, přidáme citrónovou šťávu, javorový sirup a důkladně vše promícháme. Sklenice naplníme kostkami ledu, do poloviny naplníme sklenici jahodovou dření a do vrchu zalijeme vodou. Na zdraví!
    Zdroj: Wonkywonderful
  8. Limonáda z granátového jablka

    Budeme potřebovat: 4 sklenice vody, 3/4 sklenice cukr, 1 sklenice čerstvá citronová šťáva, 3/4 sklenice šťáva z granátového jablka, 1,5 poháru perlivá minerálka, na ozdobu granátové jablko, led

    1 šálku vody smícháme v hrnci s vodou a na mírném ohni ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Následně odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Do velkého džbánu dáme vodu, přidáme vychladlý sirup, citronovou šťávu, šťávu z granátového jablka a minerálku. Vše spolu smícháme, přidáme led, plátky citronu a na ozdobu použijeme i granátové jablko. Na zdraví!
    Zdroj: Spoonfulofflavor
  9. Špenátový nápoj

    Budeme potřebovat: 8 šálků čerstvý špenát, 2 ks citron, 1/2 ks okurka, 1 ks hruška, 2 ks jablko, voda podle toho, jak hustý nápoj chceme mít

    Citrony očistíme, a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do mixéru spolu s jablkem, okurkou a hruškou. Rozmixujeme na kaši, přidáme špenátové listy a znovu mixérem rozmixujeme. Nakonec přidáme vodu (můžeme i kostky ledu) a podáváme. Na zdraví!
    Zdroj: Noshandnourish
  10. Bazalková limonáda s jahodami

    Budeme potřebovat: 2 šálky jahody, 1/4 šálku lístky bazalky, 1/3 šálku čerstvá citronová šťáva, 1 lžíce med, voda a led

    Jahody, bazalku a čerstvou citronovou šťávu dáme do mixéru a rozmixujeme na dřeň, přidáme med a vodu podle toho jak sladký a hustý nápoj chceme mít. Přelijeme do sklenice, přidáme kostky ledu a podáváme. Na zdraví!
    Zdroj: Runningtothekitchen
  11. Okurková limonáda

    Budeme potřebovat: 2,5 l voda, 1 a 3/4 šálku kr. cukr, 2 šálky čerstvá citronová šťáva, 4 ks okurky, 1 šálku lístky máty

    Vodu, cukr a citronovou šťávu smícháme v džbánu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Okurky oloupeme, nakrájíme je na polovinu, vydlabeme semínka a pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme na pyré. Přes jemné síto propasírujeme a přidáme do džbánu s vodou. Mátu v hmoždíři rozdrtíme, přidáme k okurkové dřeni, ze které jsme vytlačili šťávu a znovu v mixéru rozmixujeme. Přidáme do vody a vše spolu důkladně promícháme. Odložíme do lednice vychladit, nebo pokud chceme podávat hned, přihodíme pár kostek ledu.
    Zdroj: Andrewzimmern
  12. Zázvorová limonáda

    Budeme potřebovat: 280 g čerstvý zázvor, 2 šálky kr. cukr, 10 Saola voda, 2 šálky čerstvá citronová šťáva

    Zázvor očistíme a nakrájíme ho na malé kostičky, které vložíme do hrnce. Přidáme cukr a zalijeme to 4 šálky vody. Přivedeme k varu a oheň snížíme. Zázvor vaříme cca 45 minut a následně hmotu odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přes jemné síto propasírujeme do velkého džbánu. Zázvor důkladně lžící vymačkáme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, přidáme citrónovou šťávu, zbylou vodu a promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme. Na zdraví!
    Zdroj: Thekitchn