6 tipů pro horké sendviče k snídani

Teplý sendvič je skvělý i jako snídaně i jako večeře. Namísto veky můžete použít i starší chléb nebo toustový chléb, případně starší bramborovou kaši.

Přidal:admin, 28.8.2015
Kategorie: Tipy a triky
6 tipů pro horké sendviče k snídani

1. Horký sednvič s bramborami

Budeme potřebovat: 3-4 ks brambory, sůl, pepř, sendvič / chléb / toustový chléb, olej na smažení

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, pepř. Promícháme. Připravíme si chlebíček, který nakrájíme na tenké plátky. Na chlebíček navrstvíme nastrouhané brambory a rovnoměrně je rozmístíme. Na pánvi rozpálíme olej a položíme plátek chleba tak, aby brambory byly dole. Smažíme do zlata.

2. Horký sendvič "rychlovka"

Budeme potřebovat: 3-4 ks párek, 1 ks rajče, 2 stroužky česnek, 1 lžíce majonéza, 3 lžíce kečup, 10 plátků chleba, 100 g tvrdý sýr, podle chuti čerstvé bylinky, sůl, pepř

Párek, rajčata nakrájíme na malé kostičky a v misce promícháme. Přidáme bylinky dle vlastního výběru, jemně osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek, kečup, majonézu. Vše jsme důkladně promícháme. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si plátky chleba, natřeme je připravenou nádivkou a posypeme strouhaným sýrem. Chlebíčky ukládáme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut.

3. Horké snídaně z bramborové kaše

Budeme potřebovat: 200 g bramborové pyré, 1 ks vejce, 2 lžíce majonéza, jarní cibulka, pepř, 100 g tvrdý sýr, 3 lžíce majonéza, sůl, pepř, chléb, kopr

Troubu předehřejeme na 175 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Bramborovou kaši, která nám zbyla z nedělního oběda :) utřeme s vajíčkem, 2 lžícemi majonézy a jarní cibulkou. Na pečící papír poklademe plátky chleba, natřeme bramborovou kaši, potřeme majonézou, osolíme a opepříme podle chuti a posypeme strouhaným tvrdým sýrem a koprem. Pečeme cca 10 minut a podáváme. Dobrou chuť!

4. Klobáskový horký sendvič

Budeme potřebovat: 1 ks vejce, 1 lžíce majonéza, 1 lžička rajčatový protlak, 1 ks klobása, 20 g tvrdý sýr, chléb, bylinky dle vlastního výběru

Vajíčko, majonézu a rajčatový protlak promícháme. Klobásu a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky. Chlebíček umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, potřeme ho připravenou směsí majonézy, vajíčka a protlaku. Poklademe klobásku a sýr. Zapečeme v troubě při teplotě 220 stupňů, dokud se sýr nerozpustí.

5. Horké snídaně "líná pizza"

Budeme potřebovat: 1 ks sendvič, 250 g tvrdý sýr, 300 g vařená klobása, 2 ks rajče, 4 lžíce majonéza, 4 lžíce kečup, bylinky podle chuti

Sendvič nakrájíme na tenké plátky (cca 1 cm tlusté). Vařenou klobásu a tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud se vám nedaří nastrouhat vařenou klobásu, nakrájejte ji na úplně malé kousky. Ke klobáse a sýru přidáme majonézu, kečup a vymícháme jednotnou hmotu. Rajčata nakrájíme na kolečka. Připravíme si sendvič, který potřeme připravenou směsí klobásy, sýra, majonézy a kečupu, poklademe kolečka rajčat a dáme zapéct do trouby. Pečeme cca 15- 20 minut při teplotě 200 stupňů.

6. Jednoduchý teplý sendvič se šunkou a sýrem

Budeme potřebovat: sendvič, šunka, tvrdý syr, kečup, máslo

Sendvič poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, potřeme ho máslem a navrstvíme nakrájenou šunku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů, dokud se sýr nerozpustí. Upečené pokapeme kečupem. Dobrou chuť!