7 skvělých a rychlých receptů na jarní pomazánky

Vyzkoušejte si připravit výborné jarní pomazánky, které si budete vychutnávat během celého dne.

Přidal:admin, 15.4.2016
Kategorie: Tipy a triky
7 skvělých a rychlých receptů na jarní pomazánky

1. Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Budeme potřebovat: tvaroh, červená mletá paprika, sůl, jarní cibulka, pepř

Postup: Tvaroh dáme do misky (můžeme dát i trochu másla). Dohladka rozmícháme a přidáme nadrobno nakrájenou umytou a očištěnou jarní cibulku s natí, osolíme, opepříme a přichutíme sladkou červenou paprikou. Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou. Mňam!

2. Mrkvová pomazánka s cibulí

Budeme potřebovat3-4 ks mrkve, 1 ks cibule, 4 lžíce majonézy, 1 lžička cukru, sůl, pepř, pažitka

Postup: Cibuli nadrobno nakrájíme, mrkev najemno nastrouháme. V míse promícháme a přidáme sůl, pepř, cukr a majonézu. Servírujeme na pečivu, sypané pažitkou. Dobrou chuť!

3. Ředkvičková pomazánka

Budeme potřebovat: 1 svazek ředkviček, dle chuti sůl, pepř, 1 ks cibule, 4 lžíce smetany, plátek másla, 1 bal. tofu

Postup:  Na másle zpěníme cibuli, pak přidáme nahrubo nastrouhané ředkvičky, osolíme a opepříme a restujeme. Necháme vychladnout a vmícháme do jemně nastrouhaného tofu. Nakonec přidáme smetanu a promícháme. Podáváme s čersvým chlebem.

4. Krémová vajíčková pomazánka

Budeme potřebovat: 5 ks vejce, 200 g zakysaná smetana, 2 lžičky hořčice, 1 lžička sůl, pepř, 1 ks cibule

Postup: Vajíčka si uvaříme natvrdo, oloupeme a propasírujeme je přes sítko na bramborový salát. Cibuli si nasekáme na drobno a přidáme k vejcím. Přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Nakonec přidáme smetanu a pěkně spojíme. Necháme odstát v lednici a podáváme na chlebíček se zeleninou. Dobrou chuť.

Zdroj: Nosalty

5. Tvarohová pomazánka s křenem

Budeme potřebovat: 250 g tvaroh, 4 ks vejce, 2 lžíce zakysaná smetana nebo jogurt, 1 - 2 lžíce křen, sůl, pepř, mletý kmín, pažitka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Tvaroh vidličkou zpracujeme, přidáme natvrdo uvařená vajíčka, které také vidličkou rozdrtíme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a nastrouhaný křen. Důkladně promícháme a přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt. Podáváme s čerstvým pečivem. Vrch posypeme pažitkou. Dobrou chuť!

6. Vajíčková pomazánka s cibulí

Budeme potřebovat: 8 ks vejce, 3 lžíce zakysaná smetana, 3 lžíce majonéza, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce máslo, 1 ks cibule, sůl, pepř, petržel/pažitka

PostupVajíčka si uvaříme natvrdo. Uvařené si vidličkou v misce pořádně rozdrtíme na malé kousky. Cibuli si nakrájíme na jemno a přidáme k vejcím. Přidáme máslo, zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Důkladně vymícháme a dochutíme solí, pepřem. Dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny, aby se chutě spojily. Následně podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!

 
Zdroj: Nosalty
 
7. Brokolicová pomazánka
 
Budeme potřebovat: 1 menší hlavička brokolice, 2 stroužky česneku, 1 ks červená cibule, tvaroh, řecký jogurt, sůl a pepř
 
Postup:  Brokolici krátce povaříme a rozmixujeme spolu s cibulí a česnekem. Přidáme tvaroh, jogurt a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!