7 tipů na nejlepší krémy (na zdobení nebo plnění)

Už vás nebaví připravovat klasické nádivky, které používáte při zdobení muffinů nebo k plnění koláčů, trubiček, dortů a jiných sladkých dobrot? Načerpejte inspiraci na 7 nejlepších krémů, které můžete použít do jakýchkoliv sladkých dobrot.

Přidal:admin, 3.12.2015
Kategorie: Tipy a triky, Dorty, Moučníky
7 tipů na nejlepší krémy (na zdobení nebo plnění)

Základní máslový krém

Budeme potřebovat: 1,5 šálky moučkový cukr, 100 g másla, 2 lžíce zakysaná smetana, 1/2 lžičky vanilková esence

Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vanilkovou esenci a nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Krém naplníme do cukrářského sáčku a můžeme zdobit muffiny, povrch dortu nebo jiných zákusků. Tento základní máslový krém se nepoužívá jako nádivka, ale spíše na zdobení.

Pomerančový krém

Budeme potřebovat: 200 g máslo, 6 lžic salko, 2 lžíce moučkový cukr, 2 lžíce pomerančová šťáva nebo pomerančový džus, 1/2 lžičky vanilková esence

Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme salko a krém odložíme na hodinu do ledničky. Po hodině přidáme pomerančovou šťávu nebo džus a vanilku.

Kakaový krém

Budeme potřebovat: 4 lžíce zakysaná smetana, 3 lžíce kakao, 3 lžíce moučkový cukr, 20 g másla

Zakysanou smetanu utřeme s moučkovým cukrem a kakaem. Máslo utřeme mixérem do pěny a postupně po lžících přidáme smetanu. Krém odložíme na hodinu do ledničky a používáme na zdobení.

Smetanový krém

Budeme potřebovat: 240 g mascarpone, 40 g máslo, 100 g moučkový cukr, vanilková esence podle chuti

Mascarpone utřeme s moučkovým cukrem a vanilkou a postupně přidáme máslo, které musí mít pokojovou teplotu. Krémem plníme různé koláče nebo dorty.

Tvarohový krém (musí se péct s těstem)

Budeme potřebovat: 250 g tvaroh, 70 g moučkový cukr, 1 ks vejce, 1 lžička vanilková esence

Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, vajíčkem a vanilkou do jednotné hmoty. Při této náplni nesmíme zapomínat na to, že tvarohová nádivka se musí péct spolu s těstem, protože je tam syrové vajíčko.

Tvarohový krém (bez pečení)

Budeme potřebovat: 140 g tvaroh, 100 g máslo, moučkový cukr podle chuti, 50 g marmeláda dle vlastního výběru

Máslo spolu s močkovým cukrem a marmeládou utřeme do pěny, postupně po lžících přidáváme tvaroh a vymícháme hladký krém, který odložíme do lednice. Po vychlazení ho používáme k plnění různých koláčů.

Skořicový krém

Budeme potřebovat: 175 g Philadelphia sýr, 100 g máslo, 100 g moučkový cukr, 1/2 lžičky vanilková esence, 1 lžička skořice

Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkou do pěny, přidáme skořici a po lžících sýr Philadelphia. Vymíchání krém odložíme na hodinu do lednice a až pak s ním pracujeme.

Zdroj: Vk