NejRecept.cz Dezerty Koláče Kremrole z domácího listového těsta. Připravte si těsto podle tohoto receptu a dejte sbohem kupovanému.
Kremrole z domácího listového těsta. Připravte si těsto podle tohoto receptu a dejte sbohem kupovanému.
Kremrole z domácího listového těsta. Připravte si těsto podle tohoto receptu a dejte sbohem kupovanému.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   16.4.2024

Kremrole z domácího listového těsta. Připravte si těsto podle tohoto receptu a dejte sbohem kupovanému.

Nemám v oblibě kupované listové těsto, tak si připravuji sama doma. Je fantastické, doma si tento dezert moc chválí. Vyzkoušejte i vy. Autor: Alena B.

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
1. těsto:
250 g
hladká mouka
4 ks
žloutek
2 lžíce
rum
2 lžíce
ocet
2 lžíce
olej
6 lžic
voda
3 špetky
sůl
2. těsto:
250 g
hladká mouka
375 g
máslo

Náplň:

4 ks
bílek
200 g
krystalový cukr
trochu
citronová šťáva

K potření:

1 ks
žloutek
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin vypracuji 2 rozdílná těsta.
  2. 1. těsto rozválím, namažu na něj 2. těsto. Přeložím ze všech stran na obdélník, 30 min. postát, rozválet a tento postup zopakovat 3x.
  3. Nechat odstát, nejlépe na noc.
  4. Potom rozválet na 2,5 - 3 mm a krájet pásy široké 3 cm a na trubky natáčet, aby byly dobře překryty (při pečení, aby se nerozpadly), potřít žloutkem.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. na papíře. Doba pečení je 20 min.
  6. Naplníme krémem, který jsme šlehali nad párou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář