NejRecept.cz Pečivo Chléb Recept na domácí nehnětený chléb. Nevyžaduje složitý proces přípravy nebo speciální kuchyňské vybavení.
Recept na domácí nehnětený chléb. Nevyžaduje složitý proces přípravy nebo speciální kuchyňské vybavení.
Recept na domácí nehnětený chléb. Nevyžaduje složitý proces přípravy nebo speciální kuchyňské vybavení.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.4.2024

Recept na domácí nehnětený chléb. Nevyžaduje složitý proces přípravy nebo speciální kuchyňské vybavení.

Všichni pečou chleba, tak jsem ho také musela zkusit a musím říct "Fakt mňamka 😋" Tento recept je skvělý pro začátečníky nebo pro ty, kteří hledají rychlý způsob, jak upéct domácí chléb bez složité přípravy. S použitím jen několika základních ingrediencí, které máte pravděpodobně již doma, můžete vytvořit lahodný, křupavý chléb s měkkou střídkou. Nevyžaduje hnětení, což znamená, že není potřeba žádný složitý proces přípravy nebo speciální kuchyňské vybavení. Autor: Lucie R.

45 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
1 hrnek = 250 ml
3 hrnky
hladká mouka
2 lžičky
kmín
2 lžičky
sůl
2 lžičky
sušené droždí
1 a 1/2 hrnku
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suché suroviny dám do misky, promíchám a zaliji vodou. Vypracuji a nechám 8 - 12 hodin kynout. Potom těsto na pracovní desce roztáhnu a několikrát přeložím. Nechám 15 minut odpočívat, znovu popřekládám a zase nechám 15 minut odpočívat.
  2. Pekáč dám vyhřát do trouby na 230 stupňů, vložím do horkého bochník chleba a peču při stejné teplotě 30 minut zakryté poklicí. Pak pokličku vezmu a peču dalších 15 minut při stejné teplotě. Hotovo.

Video návod:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář