NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Recept na vynikající věnečky s pudinkovo-máslovým krémem a šlehačkou s mascarpone
Recept na vynikající věnečky s pudinkovo-máslovým krémem a šlehačkou s mascarpone
Recept na vynikající věnečky s pudinkovo-máslovým krémem a šlehačkou s mascarpone
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.5.2024

Recept na vynikající věnečky s pudinkovo-máslovým krémem a šlehačkou s mascarpone

Z této dávky, kterou uvádím v receptu mi vyšlo něco přes 40 věnečků. Dělám menší, takové jednohubky. Na vrch dávám citrónovou polevu, pro někoho to může být netradiční, ale my to takhle máme rádi. Kdo chce, může připravit klasickou karamelovou, nebo nepřipravovat žádnou a jen poprášit moučkovým cukrem nebo pocákát čokoládou. Autor: Jana Jančíková

85 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
300 ml
voda
150 g
máslo
200 g
hladká mouka
špetka
sůl
6 ks
vejce

Krém:

750 ml
mléko
dle chuti
cukr
1 bal.
vanilkový cukr
dle chuti
rum
3 bal.
vanilkový pudink
1,5 kostky
povolené máslo

Dále:

2 bal.
mascarpone
dle chuti
moučkový cukr
1 bal.
stužovač šlehačky

Poleva:

trochu
citrónová šťáva
dle potřeby
moučkový cukr
trochu
rum
2 bal.
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu se solí přivedeme k varu, přidáme máslo a jak se rozpustí vmícháme mouku. Musí se tak dlouho míchat dokud se od spodu neudělá bílý povlak a vše se krásně propojí (trvá to chvilku).
  2. Hmotu necháme zchládnout tak, aby byla vlažná a postupně zašleháváme vajíčka až vznikne hladké těsto.
  3. Na pečíci papír tvoříme věnečky a pečeme při 200 stupních 15 minut, potom jsem zeslabila na 180 a dopéct do barvy (asi 35 minut). Troubu během pečení neotvírat.
  4. Vychládlé věnečky prokrojíme a naplníme krémem.
  5. Krém:
    Uvařit hustý pudink a nechat při pokojové teplotě schlánout přikrytý fólií, aby se neudělal škraloup.
  6. Po vychlazení zašlehat povolené máslo.
  7. Dále jsem vyšlehala 2 mascarpone s moučkovým cukrem, zvlášť 2 smetany ke šlehání 33% a 1 ztužovač šlehačky a vše spojila.
  8. Poleva je citrónová šťáva, prosátý moučkový cukr, rum. Konzistence by měla být hustější.(Dělala jsem od oka)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář