NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vídeňský zákusek podle receptu Helenčino pečení. Recept vypadá složitě, ale je to celkem rychlá záležitost.
Vídeňský zákusek podle receptu Helenčino pečení. Recept vypadá složitě, ale je to celkem rychlá záležitost.
Vídeňský zákusek podle receptu Helenčino pečení. Recept vypadá složitě, ale je to celkem rychlá záležitost.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.5.2024

Vídeňský zákusek podle receptu Helenčino pečení. Recept vypadá složitě, ale je to celkem rychlá záležitost.

Pokud chcete dezert, který bude vypadat luxusně, vyrazí hostům dech a zůstane jim dlouho v paměti, vyzkoušejte tyto vídeňské řezy. I když vypadají složitě, jejich příprava je jednoduchá. Tento dezert okouzlí nejen svým vzhledem, ale zaujme i lahodnou chutí. Nechte své hosty vychutnat si každé sousto. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
polohrubá mouka
250 g
krystálovy cukr
1
2 ks%prášek do pečiva
200 ml
mléko
200 ml
olej
1 ks
vanilkový cukr
4 ks
vejce

Pudink:

1 litr
100% pomerančový džus
110 g
krystálovy cukr
90 g
kukuřičný nebo bramborový škrob

Krém:

500 g
mascarpone
500 g
šlehačková smetana
2 ks
ztužovač šlehačky
podle chuti
cukr
podle potřeby
piškoty
na namáčení piškot
pomerančový džus
do džusu
rum
podle potřeby
hořká čokoláda
dle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout

Vídeňské řezy jsou oblíbené pro kombinaci jemného těsta a bohaté náplně, která vytváří harmonický chuťový zážitek. Jejich příprava může vypadat složitě, ale ve skutečnosti je poměrně jednoduchá, což je ideální pro domácí pečení. Díky své elegantní úpravě jsou vhodné jak pro slavnostní příležitosti, tak pro neformální posezení u kávy.

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáváme olej, mléko, mouku s kypřicím práškem a vše promícháme.
  2. Vylijeme na plech 40x30cm, který je vyložen pečícím papírem a pečeme piškot asi 20 minut na 180 stupňů.
  3. Necháme vychladnout a polijeme pudinkem, který připravíme z 1 litru 100% pomerančového džusu, cukru a škrobu a necháme vychladnout.
  4. Připravíme si krém tak, že vyšleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme mascarpone a nakonec dochutíme cukrem podle chuti. Krém naneseme navrch a necháme zchladit a ztuhnout.
  5. Piškoty postupně namáčíme do pomerančového džusu s rumem a ukládáme těsně vedle sebe navrch.
  6. Nakonec polijeme rozehřátou čokoládou, kterou můžeme trošku rozředit tukem.
  7. Necháme vše v chladničce zatuhnout do druhého dne.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář