NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Nejlepší honzovky plněné tvarohem a povidly. Díky majonéze v těste jsou dokonalé.
Nejlepší honzovky plněné tvarohem a povidly. Díky majonéze v těste jsou dokonalé.
Recept Nejlepší honzovky plněné tvarohem a povidly. Díky majonéze v těste jsou dokonalé.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.5.2024

Nejlepší honzovky plněné tvarohem a povidly. Díky majonéze v těste jsou dokonalé.

Kamarádka mi jednou řekla, abych do honzovek přidala majonézu. Říkala, že budou ještě lepší a měla pravdu. Tento recept je vynikající a rozdíl pocítíte hned. Honzovky jsou měkké a nadýchané, což je činí neodolatelnými. Vyzkoušejte tento trik sami a uvidíte, že vaše honzovky budou ještě chutnější. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
polohrubá mouka
10 lžiček
krystalový cukr
1 dcl
olej
1/2 ks
droždí
2 ks
žloutek
100 g
majonéza
250 ml
mléko
špetka
sůl
podle potřeby
tvaroh
podle potřeby
povidla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek a smícháme s ostatními surovinami.
  2. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi dvě hodiny vykynout, občas promícháme.
  3. Těsto rozdělíme na kousky a plníme tvarohem a povidly.
  4. Ukládáme na plech, který vymažeme olejem, olejem potíráme i každou buchtu na povrchu.
  5. Necháme ještě chvilku v teple kynout.
  6. Pečeme asi 35 minut na 170-180 stupňů dozlatova, je potřeba si to sledovat podle trouby.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář