Jméno:admin
Pohlaví:Muž
Věk:26
O mně:-
Počet receptů a kreditů
Počet receptů: 2 307
Počet kreditů: 0
Recepty uživatele

Sweet chilli ze sojového masa

Sweet chilli ze sojového masa
18.2.2017

Ano, ano, potřebovala jsem jídlo bez masa, tak jsem přemýšlela, co připravím. Vybrala jsem si sójové maso, i když většina je proti němu, ale já ho mám ráda. Je to dokonalá náhrada, pokud máte chuť na ,,maso s omáčkou,,. Já miluji pikantní jídlo a v kombinaci se sladkou chutí je to mňamka. K sweet chilli stále přidávám ananas, určitě i vy znáte kuřecí plátky se sýrem a ananasem, tak toto je něco podobného. Jedla bych to snad i každý den. Pokud nemáte k dispozici sójové maso, klidně použijte kuřecí prsa nebo vepřové karé. K tomu jako příloha vařená jasmínová rýže.

ZOBRAZIT RECEPT

Párky v bramborovém kabátku

Párky v bramborovém kabátku
18.2.2017

Tento týden jsme měli zelný. Nejdříve jsem dělala plněné pirohy, pak plněné bramborové kuličky, pak kachnu se zelím a dnes to jsou jen párky v bramborovém těstíčku se zelím. Proto píšu jen, neboť po kachně přijde takové jídlo :D ale mám to ráda a i všichni doma. Mini párky kupuji kvalitnější, s vyšším podílem masa. Je to sice smažené, ale tak jednou za čas je třeba i takové připravit, abychom nevyšli z cviku :) Zítra bude pouze těstovinový nebo zeleninový salát, slibuji: D

ZOBRAZIT RECEPT

Plněné bramborové taštičky

Plněné bramborové taštičky
16.2.2017

Už dlouho jsem měla chuť na bramborové knedlíčky, ale jednou se mi střídaly chutě, jednou jsem chtěla nasladko, jednou naslano a vyhrála varianta naslano. Plnila jsem uzeným a k tomu bylo dušené zelí. jaaaaaj tak jsem se oblizovala, až za ušima, musím si tento oběd ještě někdy zopakovat, darmo, když je na to chuť, zmizí to za pár minut nejen z talíře, ale i z pekáče :) Už jen umýt nádobí s plným břichem :)

ZOBRAZIT RECEPT

Koblihy pečené jako muffiny

Koblihy pečené jako muffiny
15.2.2017

Koblihy jsem nikdy neměla ráda. Na rozdíl od vdolečků, kterou jsou taky smažené, mi vždycky připadaly moc mastné a "těžké". Proto jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, že bych je zkusila připravit doma. Tedy až do té doby, než jsem objevila tenhle recept, kde se koblihy pečou v muffinové formě. To jsem prostě musela vyzkoušet :) Zkusila jsem a změnila svůj názor na koblihy, tedy na ty pečené. Koblihy jsou skvělé, těsto je krásně jemné a měkoučké. Úžasně voní :) Vypadají sice spíš jako malé hříbečky, než kulaté kobližky, ale to myslím vůbec nevadí.

ZOBRAZIT RECEPT

Margotové řezy s kaštanovým krémem

Margotové řezy s kaštanovým krémem
14.2.2017

Pokud máte chuť na tyto řezy, musíte být trpělivý. Trpělivost, jak se říká, růže přináší :). Krém se dělá na styl pařížana, proto je třeba šlehačku uvařit, přidat kaštany a nechat rozpustit. Pak na druhý den šleháme pořádně vychlazené. Je to luxusní krém, doslova se rozplývá na jazyku. Vrch koláčku posypeme nastrouhanou margot čokoládkou. Je to nebíčko v tlamičce jako tomu říká můj manžel :)

ZOBRAZIT RECEPT

Kynuté věnečky se skořicí

Kynuté věnečky se skořicí
13.2.2017

Kynutému těstu jsem se obvykle tak trochu vyhýbala, ale poslední dobou jsem si ho velmi oblíbila. A teď nemám na mysli jen jeho přípravu, ale i konzumaci :) Zatímco dříve jsem sáhla raději po křehkém koláčku či dortíku, dnes si dám radši kynutý koláč. A tak jako mi dříve přišla příprava kynutého těsta složitá, dnes vidím, že to zas tak strašné není, stačí mít dobrý recept. Tenhle recept mě zaujal hned ze dvou důvodů. Prvním je samozřejmě skořice, kterou mám moc ráda a podobně jako ořechy ji cpu všude kde se dá. Druhým důvodem byl jogurt, který se přidává do těsta. A výsledek? Věnečky jsou moc dobré, voňavé a krásně křupavé. Příjemně mě překvapilo, že těsto si zachová křehkost i do druhého dne. Žádná měkká gumová buchta jako u některých receptů.

ZOBRAZIT RECEPT

Smažený salám v pivním těstíčku

Smažený salám v pivním těstíčku
13.2.2017

Někdy netřeba hodně přemýšlet, co navařit na oběd. V lednici jsem našla měkký salám, takže jsem nemusela dlouho přemýšlet, co uvařím. A pokud jste i vy milovník piva a u vás doma nesmí chybět k večerní pohodičke, zkuste do těstíčka přidat za pohár. Jako příloha klasicky připravena bramborová kaše, s trochou másla a mléka nebo smetany. Nezapomeňte, že i takové jídla dělávali někdy naše maminky a babičky, z mála udělali luxusní papaníčko.

ZOBRAZIT RECEPT

Plněná pečená sekaná

Plněná pečená sekaná
8.2.2017

Skvělá volba na oběd. Mám velmi ráda domácí sekanou, někdy jsem ji zbožňovala i ze školní jídelni (to neměl skoro nikdo rád, mně velmi chutnala, tak se mi hrnuli talíře a jedla jsem až do prasknutí). Plněná párečkem, okurkou a vejcem. K tomu jako příloha klasická bramborová kaše posypaná čerstvou petrželkou. Pokud nemáte rádi česnekovou omáčku, přidejte toho česneku méně, my doma máme rádi česnek, proto je tam tolik :)

ZOBRAZIT RECEPT

Mini cheesecakes s burákovým máslem

Mini cheesecakes s burákovým máslem
7.2.2017

Jako milovník burákového másla jsem se na tenhle cheesecake chystala už dlouho. Respektive na jeho pečenou variantu. Vůbec jsem si totiž nedokázala představit, jak bude burákové máslo ve spojeni se sýrem chutnat. Teď už to vím, je to skvělá kombinace :) Cheesecake je krásně krémový, řekla bych ještě více, než klasický. Burákové máslo není v chuti dominantní, naopak jen lehce decentní. A čokoládová poleva to hezky doplňuje. Pokud nejste vyloženě odpůrci buráků nebo alergici, doporučuji tuhle kombinaci vyzkoušet. Burákové máslo kupuji v Lidlu v rámci amerických týdnů. Obsahuje 95% arašídů a jen nepatrné množství cukru a soli, chuťově je velmi dobré. Použít můžete jemné i s kousky arašídů. Autor: Mila

ZOBRAZIT RECEPT

Buchtičky s vanilkovým krémem

Buchtičky s vanilkovým krémem
6.2.2017

Něco pro milovníky sladkých hlavních jídel. Já mám tyto buchtičky velmi ráda. S těstem se pracuje velmi dobře, nelepí se na pracovní desku a po důkladném vypracování je i po upečení krásně nadýchané a jemné jako pavučinka. Někdo má rád dukátové buchtičky menší, někdo větší a někdo je podává dokonce i s čokoládovým pudinkem. Už jste někdy zkoušeli zaměnit vanilkový pudink za jiný? Já jsem se ještě neodvážila, jsem věrná klasice, čili vanilkového pudinku. Autor: Tereza

ZOBRAZIT RECEPT