Jméno:Adddy17
Pohlaví:Žena
Věk:42
O mně:-
Počet receptů a kreditů
Počet receptů: 142
Počet kreditů: 384
Recepty uživatele

Bůček v marinádě

Bůček v marinádě
5.2.2017

Nejen pro chlapy, ale i pro nás ženy je toto jídlo jako stvořené. Tedy alespoň pro mě. Miluji bůček. Marinovala jsem ho v pivní marinádě, do které jsem přidala i lžíci hořčice a lžíci medu, prolisovala jsem česnek, ochutila kořením. Marinádu můžete připravit i den předem, abyste maso marinovali celou noc, tehdy bude maso mnohem chutnější a šťavnatější. Ale i když nestíháte, tak jako já, tak po upečení je pěkně šťavnaté. Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Langoše z kefíru

Langoše z kefíru
5.2.2017

Langoše má asi každý rád. Základní těsto je bez použití kefíru, ale já jsem objevila ten nejlepší recept na langoše. Určitě vyzkoušejte, pokud jste ještě nedělali. S těstem se výborně pracuje, vůbec se nelepí a ještě jsem i vodu zaměnila za sodovku. Je to sice méně zdravé jídlo, ale tak žijeme jen jednou, tak proč si nedopřát. Já miluji langoš potřený česnekem a posypaný nastrouhaným sýrem. Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Maso po burgundsku

Maso po burgundsku
5.2.2017

Netradiční název (podle vína), ale u nás doma tradiční jídlo. S receptem bych se chtěla podělit. Je to vynikající dobrota, kterou můžete podávat s čerstvým křupavým chlebem nebo i s knedlíkem. Já to mám ráda dokonce i bez přílohy, jen tak. Určitě doporučuji vyzkoušet, nemějte obavy ... alkohol se během pečení vypaří, takže se ani neopijete :D Autor: LuckaZubata

ZOBRAZIT RECEPT

Bavorské vdolky

Bavorské vdolky
5.2.2017

Vdolečky, vdolečky a ještě jednou vdolečky :). Nyní jsou u nás doma tento týden podruhé. K tomu kyselá zelná polévka a oběd jako vyšitý. Pamatuji si když jsem byla malá a mamka dělávala koblihy k čočkové polévce. To byla ale dobrota. Samozřejmě, tehdy jsme je měli bez šlehačky, dnes už u nás nesmí chybět ani šlehačka a někdy dokonce dělávám i pěnu z bílků, která se šlehá nad párou a pak se přimíchá marmeláda. Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Vepřové kapsičky

Vepřové kapsičky
31.1.2017

Klasické plátky masa s omáčkou a přílohou (bramborovou kaší nebo rýží, případně zeleninovým nebo bramborovým salátem) to je již otřepané hlavní jídlo. Někdy mám chuť na něco speciálního, co nedělávám každý den a to je kapsička z kuřecích prsou nebo z vepřového masíčka. Naplnit můžete čímkoliv, mně nejvíce chutná maso naplněné klobásou a nivou. Niva je slaná, dodá masu fantastickou chuť. Určitě vyzkoušejte na nedělní oběd. Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Gnochi se smetanovou omáčkou

Gnochi se smetanovou omáčkou
27.1.2017

Dnes jsem k obědu připravila trochu těžší jídlo, ale velmi chutné. Omáčka ze smetany, šunky, hrášku a sýra. Někdy si prostě moje tělo žádá i takové jídlo, které mě zasytí asi na celý den, ale to vůbec nevadí. Samozřejmě eidam můžete zaměnit za nivu, určitě to každý znáte - těstoviny se sýrovou omáčkou z nivy. Niva má velmi specifickou chuť, proto ne každý ji má rád. Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Vepřové s dušenou mrkví

Vepřové s dušenou mrkví
27.1.2017

Zeleninka při hlavním jídle u nás doma na talíři nesmí chybět. Nejlepší je samozřejmě syrová, ale tak připravuji ji i na páře nebo dusím na pánvi. K masu a bramborám se dokonale hodí vařená mrkev, zahuštěná trochou mouky. Určitě vyzkoušejte, vždyť i o zdraví je třeba pečovat a každý den si dopřát jídlo plné vitamínů. :) Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Zapečené brambory s nivou

Zapečené brambory s nivou
25.1.2017

Rada vařím jednoduše a bez zbytečně mnoho surovin. Tehdy mám pocit, že chutí na talíři je mnoho a ani nevím vlastně, co jím. Proto používám maximálně 6 surovin v jednom hlavním jídle. Tentokrát bych vás chtěla inspirovat receptem, který jsem připravila na večeři, zapečené brambory s nivou a s brokolicí. Niva je velmi výrazná a má jen dva obdivovatelů - kterým chutná a který tuto chuť nesnášejí :) Pokud máte rádi, určitě si připravte :) Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Brokolicový krém

Brokolicový krém
25.1.2017

Jednoduchá krémová polévka, která je hotová raz dva. Jednodušší polévku jsem ještě nedělala. Na přípravu vám úplně postačí jedna hlávka brokolice, česnek, sůl a majoránka. Jen tyto čtyři suroviny vám pohladí žaludek. Ještě jsem k tomu často podávala osmažení kousek slaniny, to byla ale dobrota. Klidně můžete brokolici zaměnit za květák :) Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT

Uzené stehno se špenátem

Uzené stehno se špenátem
25.1.2017

Špenát je velmi zdravý, má spoustu vitamínů a pokud jste nepoužívali dosud ve své kuchyni je na čase to změnit :) Určitě vyzkoušejte špenát dušený na česneku jako přílohu k uzenému stehnu. Dokonale se hodí, alespoň podle mých chuťových pohárků. K tomu příloha klasické vařené brambory omaštěné máslem nebo i bramborová kaše. Jednoduché jídlo, které máte připravené za pár minut. Autor: Adddy

ZOBRAZIT RECEPT