?
Jméno:LENULKA
Pohlaví:-
Věk:-
O mně:-
Počet receptů a kreditů
Počet receptů: 84
Počet kreditů: 500
Recepty uživatele

Rychlá pizza z listového těsta

Rychlá pizza z listového těsta
15.3.2017

Už jste někdy připravili pizzu za 15 minut? Pokud ne, tak určitě vyzkoušejte falešnou pizzu z listového těsta, na kterou si můžete poskládat cokoliv, co najdete doma v lednici. Já jsem použila klasiku - jemný salám, eidam a jako základ kečup. No nic jiného jsem doma v lednici nenašla a do obchodu se mi vůbec nechtělo jít. Ještě že listové těsto se dá v mrazničce skladovat déle :)))) Stačí ho jen vytáhnout a můžete se realizovat. Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT

Strakatý perník

Strakatý perník
15.3.2017

V neděli jsem se realizovala v kuchyni v plném proudu. Po skvělém obědě jsme měli chuť na něco sladkého, ale zároveň to chtělo něco rychlé, co bych nemusela připravovat hodiny. Tak jsem vyhledala v mém kuchařském sešitu jeden super recept na strakatý perník, který máme doma velmi rádi. Vypadá super, je zcela jednoduchý na přípravu a časově také vůbec není náročný. Ať se líbí, určitě ho vyzkoušejte a nepotřebujete ani váhu, postačí vám jeden hrnek, klasický 250 ml. Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT

Šalamounovy hrnkové řezy - fotopostup

Šalamounovy hrnkové řezy - fotopostup
6.3.2017

Jeden z těch rychlejších dezertů, který máte připravený za pár minut a je chuťově tak skvělý, že jedna dávka vám na víkend určitě nebude stačit, tak jak nestačila mně. Pekla jsem ho v pátek večer a v sobotu jsem si to mohla zopakovat, protože moji mašktrníci vylízali celý pekáč. Jednou jsem ho posypala oříšky a jednou kokosem a alespoň mně více chutnal ten s kokosem, ale nezůstal ani jeden kousek z jednoho, takže byly skvělé oba druhy. Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT

Pstruh pečený v troubě

Pstruh pečený v troubě
2.3.2017

U nás doma pstruha připravuji na Vánoce. Kapr nám velmi nechutná, tak jsem hledala chutnější náhradu. Vyzkoušela jsem mnoho druhů, od kapra až po lososa a nejlepší varianta pro nás je určitě pstruh. Peču ho na másle, jen zlehka ho pomoučím a dobře osolím (nebojte se přisolit více, ryba potřebuje hodně soli). Nejčastěji jako přílohu volím bramborový salát, ale klidně můžete zvolit i bramborovou kaši nebo zeleninový salát. Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT

Falešné dukátové buchtičky z vánočky

Falešné dukátové buchtičky z vánočky
1.3.2017

U nás doma dnes extrémě rychlé hlavní jídlo, které jsem poprvé jídla u kamarádky na návštěvě. Pokud nemáte ani půl hodinu na přípravu hlavního jídla, určitě si připravte falešné dukátové buchtičky, které zalijete vanilkovým pudinkem a oběd je hotový. Falešné proto, že nepřipravujete kynuté těsto, které pak ukládáte na plech a pečete, ale nakrájíte vánočku a máte. Vánočka je chuťově podobná těstu na dukátové buchtičky, takže jedině očima poznáte, že nejsou pravé. Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely
14.2.2017

Už jsem měla dost klasických pomazánek, které si koupíte v obchodě a musím se přiznat, že už jsem je dávno nekupovala :) Doma dělám klasiky, vajíčkovou, paprikovou, škvarkovou, česnekovou a dnes jsem dělala i pomazánka z uzené makrely. Musím se přiznat, že nejdřív jsem se bála té chutě, ale s čerstvým křupavým chlebem nebo bagetou to je luxus v ústech :) Na ozdobu ještě okurka a můžeme papat. Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT

Langošky - jednohubky

Langošky - jednohubky
14.2.2017

Mini langoše bez kynutí. Vynikající pochoutka, kterou můžete připravit i na různé oslavy nebo dokonce jsem je připravovala i jako pohoštění na Silvestra. Vyzkoušejte, je to bomba .... ani se při jídle nezašpiníte a nemusíte sníst ani celý velký langoš. Trochu sýra, trochu kečupu, můžete je i potřít česnekovou vodou (vodu svaříme, prolisujeme česnek a potíráme). Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT

Macecha řezy - fotopostup

Macecha řezy - fotopostup
11.2.2017

Vyzkoušela jsem koláček, který se mi na fotce velmi líbil a musím říct, že to byla taková dobrota, že na zítra nám asi nezůstane ani jeden kousek. Vynikající těsto, které je doplněno o vanilkový pudink a na vrchu krém ze zakysané smetany a vanilkového cukru. V originálním receptu byla na vrchu nastrouhaná obyčejná hořká čokoláda, já jsem použila čokoládu Margot. Vy můžete použít například i Granko nebo kakao. Autor: Lenulka

ZOBRAZIT RECEPT