NejRecept.cz Dezerty Koláče Bombastické čokoládové řezy s názvem trhák, které se doslova rozplývají na jazyku
Bombastické čokoládové řezy s názvem trhák, které se doslova rozplývají na jazyku
Recept Bombastické čokoládové řezy s názvem trhák, které se doslova rozplývají na jazyku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   2.3.2024

Bombastické čokoládové řezy s názvem trhák, které se doslova rozplývají na jazyku

Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, co jsem ještě nikdy nepekla a natrefila jsem na tento zajímavý recept. Oslovil mě, tak proč nevyzkoušet. Do těsta nejde příliš mnoho mouky, zato dost nastrouhané čokolády. Určitě vyzkoušejte, doporučuji. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
9 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

6 ks
bílek
90 g
krystalový cukr
90 g
hladká mouka
1/2 lžičky
prášek do pečiva
120 g
čokoláda
špetka
sůl

Krém:

6 ks
žloutek
100 g
krystalový cukr
500 ml
mléko
50 g
kukuřičný škrob
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
máslo

Poleva:

60 g
čokoláda
30 ml
mléko
30 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si připravíme krém. Do mléka přidáme žloutky, cukr, škrob, vanilkový cukr a uvaříme hustý pudink, který necháme pod potravinářskou fólií vychladnout.
  2. Máslo vyšleháme do pěny a postupně po lžících přidáme uvařený a vychladlý pudink.
  3. Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, přidáme střídavě nastrouhanou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Upečeme na papíře při teplotě 180 stupňů po dobu asi 9 minut. Velikost plechu 30x40 cm.
  5. Upečené těsto necháme vychladnout, překrojíme na 3 stejné části a ty natřeme a slepíme krémem. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Na vrch dáme polevu, kterou připravíme tak, že v malém hrnci ohřejeme máslo s mlékem. Přidáme čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář